Vart vill du resa?
Loading
När vill du resa?
Hur många personer?
 
Vuxna
Barn
Flera sökmöjligheter
0
Hämtar innehåll

Lajatico ligger 205 meter över havet på toppen av en kulle mitt i det frodiga och välkända toscanska landskap, som kännetecknas av sina böljande kullar och dalar.

Staden ligger i närheten av Volterra och San Gimignano, med ca. 50 km. till Pisa och på överkomligt avstånd till kusten och regionens kända sandstränder, såsom Rosignano Solvay.

Staden blev först grundlagd som egentlig stad under 1200-talet runt omkring en borg som tillhörde familjen Pannocchieschi. Staden har haft olika makthavare genom tiderna, intill den under 1800-talet uppnådde kommunal status.

Idag är den känd som Andrea Bocellis hemstad och därför kan man också smaka här på Bocelli-familjens vin. Här finns möjlighet för att dricka en kopp kaffe på en av de två kaféerna, inhandla det nödvändigaste samt besöka den lokala slaktaren eller bagaren och även äta något på den lilla familjerestaurangen på torget.

Värt att se i staden: Chiesa di San Leonardo, Palazzo Pretorio, Palazzo Comunale och Torre Civica.

Toscana Sardinien Sicilien Abruzzo Aosta Apulien Basilicata Kalabrien Campania Emilia-Romagna Friuli Lazio Ligurien Lombardiet Marche Molise Piemonte Sydtyrol & Trentino Alto Adige Umbrien Veneto Karta över Italien
 
 

Rekommendationer till dig

Antica Taverna Casagrande

Figline Valdarno, Toscana

Ristoro del Cavaliere

Piazza al Serchio, Toscana

Podere La Pieve Vecchia

Riparbella, Toscana

Populärt i Toscana

Ristoro del Cavaliere

Piazza al Serchio

Fattoria Castellina

Capraia e Limite

Hotel Sovestro

San Gimignano

search map