Vart vill du resa?
Loading
När vill du resa?
Hur många personer?
 
Vuxna
Barn
Flera sökmöjligheter
0
Hämtar innehåll

Den lilla byn Chiusi della Verna ligger i dalarna mellan floderna Arno och Tevere med en strategisk position mellan Casentino och Valtiberina i ett grönt och frodigt landskap i utkanten av naturreservatet Parco Nazionale delle Foreste Casentinesi. I byn hittar man restauranger och inköpsmöjligheter.

Stadens invånarantal på ca. 2200 kan nog inte mäta sig med det antal pilgrimmar som varje år besöker byn och speciellt den närliggande heliga platsen ‘”Santuario della Verna” - var stiftaren av munkordern Franciskanerna - Francesco d'Assisi - efter en bön på berget år 1224 mottog stigmatiseringen med märken på händer, i sidan och på fötterna precis som Jesus gjorde vid sin korsfästning. Fram till sin död, ett par år senare, hade Francesco d’Assisi fortfarande sina karaktäristiska sår.

Toscana Sardinien Sicilien Abruzzo Aosta Apulien Basilicata Kalabrien Campania Emilia-Romagna Friuli Lazio Ligurien Lombardiet Marche Molise Piemonte Sydtyrol & Trentino Alto Adige Umbrien Veneto Karta över Italien

Byfester: Den 4:e oktober är årsdagen för Frans av Assisis död och på denna dag erbjuder borgmästaren i Chiusi della Verna l'Offerta del Pane e del Vino (nattvarden) till munkarna från Franciskanerorden enligt en gammal tradition. Dessutom håller man i byn fast i en rad traditioner, som antingen har med det religiösa liv att göra: första söndagen i juli firar man eremitbostaden i Casella, belägen på 1260 meters höjde och som byggdes till minne av Frans av Assisi eller olika festliga inslag av övertroiskt ursprung från lantbrukssamfundet, såsom att ringa med byns klockor för att hålla plågor och sjukdomar borta från årets skörd. Andra traditioner av mer folklig art håller så smått på att dö ut, såsom användningen av vilda kronärtskockor bundna till dörren för att hålla häxorna borta.

 
 

Rekommendationer till dig

Residence i Piastroni

Monteverdi Marittimo, Toscana

Agriturismo Le Querciole

Casciana Terme, Toscana

Podere La Pieve Vecchia

Riparbella, Toscana

Populärt i Toscana

Ristoro del Cavaliere

Piazza al Serchio

Ghiacci Vecchi

Campiglia Marittima

search map