Vart vill du resa?
Loading
När vill du resa?
Hur många personer?
 
Vuxna
Barn
Flera sökmöjligheter
0
Hämtar innehåll

Även om Toscana är känt över nästan hela världen och otaliga Skandinaver har besökt Florens, Lucca, Siena och Chianti så är förhållandevis stora delar av regionen fortfarande ganska okända. Inte bara för Skandinaver utan generellt för turister och kanske även för toscanarna själva.

Vem har till exempel hört talas om Castiglion Fiorentino? Vem kan bara uttala namnet? Detta då denna lilla medeltidsstad i det sydöstra Toscana absolut bör besökas! Många har besökt eller känner till Montalcino och en del har sett poeten Boccaccios födelsestad Certaldo. Om man tar det generella intrycket för dessa städer men med betydligt färre turister, så har man Castiglion Fiorentino.

Toscana Sardinien Sicilien Abruzzo Aosta Apulien Basilicata Kalabrien Campania Emilia-Romagna Friuli Lazio Ligurien Lombardiet Marche Molise Piemonte Sydtyrol & Trentino Alto Adige Umbrien Veneto Karta över Italien

Staden ligger på toppen av en kulle och när man en varm sommardag "bestiger" stadens fort som ligger längst upp så får man intrycket att det är ett litet berg. Bland de små charmiga gatorna finner man många restauranger och caféer men inte så många att man börjar få misstankar om att de endast ligger där för turisternas skull. Här är mysigt och fridfullt på ett härligt vis som man inte längre kan finna i det mer centrala Toscana. När man sitter på caféet under Vasaris altan på Piazza del Municipio kan man inte kräva mer.

Castiglion Fiorentino har dessutom en tågstation med bra förbindelser till bl.a. Camucia-Cortona (restid ca. 10 min), Arezzo (restid: ca. 15 min) och Florens (restid: ca. 1½ timme).

 
 

Rekommendationer till dig

Terme di Sorano

Sorano, Toscana

Fattoria Il Musarone

Sinalunga, Toscana

Agriturismo La Collinella

Montaione, Toscana

Populärt i Toscana

search map