Vart vill du resa?
Loading
När vill du resa?
Hur många personer?
 
Vuxna
Barn
Flera sökmöjligheter
0
Hämtar innehåll

Castellina in Chianti är en stämningsfull by belägen på kullarna mellan Florens och Siena.

Byn ligger mitt i det kända Chianti området där man producerar det berömda rödvinet. Största delen av centrum är byggt i slutet av medeltiden men några enkla spår pekar även på etruskernas tid.
En samling av dessa kan man se på byns etruskiska museum.

Utöver rådhuset som ligger i den gamla och väldiga borgen Rocca Comunale di Castellina kan man glädja sig med att besöka fästningen Palazzo Ugolini-Squarcialupi eller en av de många borgar, slott eller vingårdar som finns nära byn. Man kan också besöka kyrkan Chiesa del S.s Salvatore från 1600-talet för att se närmare på de skatter kyrkan har att visa. Man kan bl.a. se en renässans-staty i trä av St Barnabas, ett toscanskt krucifix från 1700-talet och de tre kyrkklockorna som härstammar från 1797.

Föredrar man att uppleva en by genom att gå omkring i centrum kan man i Castellina in Chianti traska igenom historien under en vacker medeltidspassage som löper längs den östra bymuren som kallas Via delle Volte. Från början var det ett offentligt och öppet rum som blev använt till både heliga och militära ändamål. Sedan dess har passagen blivit övertäckt av privata bostäder då man inte längre hade behov för muren som försvar.

Castellina in Chianti har dessutom en gågata som heter Via Ferricio där man finner både souvenirbutiker och mataffärer samt caféer och restauranger, bl.a. två med med varsin michelinstjärna; Ristorante Albergaccio di Castellina och Ristorante al Gallopapa. Är man vinintresserad kan vi nämna att Castello di Fonterutoli är ett av de lokala och välrekommenderade vinhusen som är värda att smaka på.

Naturen omkring Castellina in Chianti kännetecknas av vinmarker och utsträckta skogar med vildsvin, fasaner, harar, rävar och ekorrar. Den bästa tidspunkten för att se vildsvin på är om natten då de kan ses utmed vägarna eller ibland tätt på bebyggelse. Så det är en god idé att hålla matvaror och andra ägodelar innanför dörren, då vi hört om vildsvin som äter skor.

Toscana Sardinien Sicilien Abruzzo Aosta Apulien Basilicata Kalabrien Campania Emilia-Romagna Friuli Lazio Ligurien Lombardiet Marche Molise Piemonte Sydtyrol & Trentino Alto Adige Umbrien Veneto Karta över Italien
 
 

Rekommendationer till dig

La Cecinella

Cecina Mare, Toscana

Terme di Sorano

Sorano, Toscana

Villa Rossana

Cenaia, Toscana

Populärt i Toscana

Fattoria Castellina

Capraia e Limite

Hotel Villa Casagrande

Figline Valdarno

search map