Vart vill du resa?
Loading
När vill du resa?
Hur många personer?
 
Vuxna
Barn
Flera sökmöjligheter
0
Hämtar innehåll

Selva i Val Gardena eller Wolkenstein i Grödnertal är densamma. I val Gardena talas det 3 språk, Tyska då vi är i sydtyrolen, Italienska för det är det officiella språket och ladino en gammal Latinsk dialekt som har överlevt i några av de mer avskärmade dalarna i bergen.

Toscana Sardinien Sicilien Abruzzo Aosta Apulien Basilicata Kalabrien Campania Emilia-Romagna Friuli Lazio Ligurien Lombardiet Marche Molise Piemonte Sydtyrol & Trentino Alto Adige Umbrien Veneto Karta över Italien

Selva är en liten stad som ligger nära Santa Cristina, och var man har bevarat sina vackra gamla traditionella hus och vackra kyrkor samt de tyrolska traditionerna. Centrum är mycket charmerande med en vacker alpkyrka och gamla tyrolska byggnader. Det finns flera restauranger med både tyrolska och italienska specialiteter.

Från Selva kommer man till den nedre delen av dalens stora liftsystem genom St. Cristina och därifrån är det vidare tillgång till både Sella Ronda och Dolomiti Superski. Det är enkelt att ta sig till Sela och Val Gardenia man kör från Brenneromotorvägen fram till Chiusa var man tar av från motorvägen och fortsätter en bit tills man kommer in i dalen. Vägen brukar vara körbar men ta alltid med snökedjor.

 
 

Populärt i Sydtyrol & Trentino Alto Adige

search map