Semesterbostäder & hotell i Ortisei

 
Vart vill du resa?
Loading
När vill du resa?
Hur många personer?
 
Vuxna
Barn
Flera sökmöjligheter
0
Hämtar innehåll

Här är det tal om språkförvirring, då det talas 3 språk; tyska för vi är i sydtyrol, italienska för det är landets officiella språk och ladino, en gammal Latinsk dialekt, som har överlevt i denna dal, som är en av de avskildaste i bergen.

Det ligger en rad mindre byar i Val Gardena, men Ortisei är inte den största med sina 6.500 invånare men ett det är otroligt vackert och byn er ett paradis för vandrare. De flesta utövar traditionella yrken, då det vimlar av män i blåa förkläden med hembroderi på och alla är träskomakare. Lite lustigt, att det är kvinnorna som har byxorna på, för det är dessa som driver affärer och hoteller samtidigt som männen jobbar i trä och hämtar inspiartion under sina besök på caféer och barer.

Ortisei vill man generellt ge en medelkaratär som alpby, men dalen får topp betyg som dal i helhet. På grund av sitt läge och dalens svårtillgänglighet, samt de extremt goda långskidsleder är Ortisei perfekt för barnfamiljer och grupper, där skidkunskapen är blandad.

Det är gott om restauranger, barer och caféer. Här finns inomhus tennisbana pch squash, ishall med ishockey på högsta nivå, kälkbacke, inomhus basäng, kegelbana och diskotek.

Det är lätt att ta sig till Ortisei och Val Gardena; man kör av Brennermotorvägen vid Chiusa och fortsätter en liten bit innan man kör ner i själva dalen. Vägen brukar vara bra, men för säkerhets skull, rekommenderas snökedjor.

Toscana Sardinien Sicilien Abruzzo Aosta Apulien Basilicata Kalabrien Campania Emilia-Romagna Friuli Lazio Ligurien Lombardiet Marche Molise Piemonte Sydtyrol & Trentino Alto Adige Umbrien Veneto Karta över Italien
 
 

Populärt i Sydtyrol & Trentino Alto Adige

Residence Cavezzi

Ledrosjön

Hotel Angelini

Torbole sul Garda

search map