Vart vill du resa?
Loading
När vill du resa?
Hur många personer?
 
Vuxna
Barn
Flera sökmöjligheter
0
Hämtar innehåll

Den franske geologen Deodat de Dolomieu

Dolomiterna är en bergskedja i norra Italien i regionerna Sydtyrol och Veneto. Bergsarten kallas dolomit, som idag bryts och förhandlas som dolomitkalk. På sin tid kallade man bergskedjan för Monti Pallidi de bleka bergen men fick senare sitt namn Dolomiterna efter den franska geolog Deodat de Dolomieu som var först med sin beskrivning av bergsarten.

Toscana Sardinien Sicilien Abruzzo Aosta Apulien Basilicata Kalabrien Campania Emilia-Romagna Friuli Lazio Ligurien Lombardiet Marche Molise Piemonte Sydtyrol & Trentino Alto Adige Umbrien Veneto Karta över Italien

Marmolada glaciären

Dolomiterna består av många höga berg varav det högsta är Marmolada med sina 3342 meter över havet. Just precis detta berg huserar den enda kvarvarande glaciär, Marmoladaglaciären.

Aktiv semester med stort A

Dolomiterna är ett charmigt turistmål med sina många utbud av aktiv semester som trekking, rafting, klättring, ridning, golf och inte minst skidåkning. Här finner man bland annat flera kända skiddestinationer som Cortina d´Ampezzo, Ortisei, San Martino di Castrozza och många fler. Det finns också ett stort utbud av vandringsleder som man också kan ta med guide.

Lättillgängliga berg

De många stigar och vägar som omringar bergen, gör det lätt att besöka de olika områden i Dolomiterna om du antingen är i bil, på cykel, till häst eller till fots. Här finner man imponerande utkikspunkter, vackra sjöar och landskap samt små charmerande bergsbyar. Bergskedjan är som regel täckt av snö men vid foten av bergen kan temperaturen bli mer behaglig under sommarmånaderna.

 
 

Populärt i Sydtyrol & Trentino Alto Adige

Hotel Angelini

Torbole sul Garda

Casa Seia

Ledrosjön

Residence Dromaé

Ledrosjön

search map