Vart vill du resa?
Loading
När vill du resa?
Hur många personer?
 
Vuxna
Barn
Flera sökmöjligheter
0
Hämtar innehåll

Canazei är den näst sista staden i Val di Fassa och har det största skidområdet tillsammans med Campitello och Alba. Den består av smala mysiga gator som går igenom gamla gårdshus, moderna hotell och spännande butiker. Staden har dessutom ett bra utbud av aktiviteter och ett livligt nattliv.

Toscana Sardinien Sicilien Abruzzo Aosta Apulien Basilicata Kalabrien Campania Emilia-Romagna Friuli Lazio Ligurien Lombardiet Marche Molise Piemonte Sydtyrol & Trentino Alto Adige Umbrien Veneto Karta över Italien

Traditioner och hantverk

I dalen Val di Fassa talas det mest italienska. I staden som ligger i en dal finns en lång tradition av hantverk som de flesta invånare lever av.
Canazei och Campitello hör till de mest kända skidområdena i Italien för Skandinaver.

Dolomiti Superski

Skidområdet är en del av Dolomitti Superski och området Belvedere är en del av det berömda Sella Ronda skidresor.

Snösäker destination

Detta är ett mycket snösäkert område, inte minst på grund av de många snökanonerna. Från toppen av Belvedere är det mycket långt till Arabba varifrån man kan ta sig till Corvara. Motsatt väg kan man också ta till Campitello och vidare över Passo Sella till Val Gardena.

Skidåkning på 2.681 meters höjd

Canazei ligger på 1.460 meters höjd och Campitello på 1.440 meters höjd där de högsta skidpisterna når upp till hela 2.681 meters höjd. Området är mycket stort med skidbussarna kör ofta och är dessutom inkl. i liftkortet så skulle man hamna i Campitello eller Alba är det inget problem.

...i egen bil eller med flyg och hyrbil

Man kommer till Canazei med bil genom Brennerpasset (motorvägen) och tar av upp genom Val Gardena och över Passo Sella som normalt är framkomlig. Skulle Passo Sella vara stängt tar man sig med bil fram via Brennermotorvägen till Ora, upp genom Cavalese och Predazzo genom Fassadalen. Ta med snökedjor under alla omständigheter.

 
 

Populärt i Sydtyrol & Trentino Alto Adige

Residence Dromaé

Ledrosjön

Residence Cavezzi

Ledrosjön

Casa Europa

Ledrosjön

search map