Vart vill du resa?
Loading
När vill du resa?
Hur många personer?
 
Vuxna
Barn
Flera sökmöjligheter
0
Hämtar innehåll

Campitello di Fassa är en traditionell sydtyrolsk landsby. I Val di Fassa talar man huvudsakligen italienska och det är en dal var de gamla hantverk och traditioner lever i bästa välmåga, vilket kan ses i butikerna. Här finns träsnidare och knypplingar sida vid sida med olika arbeten.

Campitello och Canazei hör till de mest kända skidområden i Italien för Skandinaver. Skidområdet är en del av Dolomiti Superski och området Belvedere är en del av den berömda Sella Ronda skidtur.

Det är ett mycket snösäkert område, inte minst på grund av deras många snökanoner. Från toppen av Belvedere är det en mycket lång nedkörning till Arabba, varifrån man kommer till Corvara. Man kan även ta mot Campitello och vidare över Passo Sella till Val Gardena.

Canazei ligger på 1.460 meters höjd och Campitello på 1.440 meters höjd och skidterrängen når helt upp till 2.681 meters höjd. Det finns på grund av det enorma området något för allas smak och skidbussarna kör ofta och är inkl. i liftkortet, så om man avslutar i Canazei eller Alba är det inget problem.

Till Campitello ankommer man med flyg till antingen Venedig (3½ timme) eller Milano (4½ timme), eller med bil på Brennermotorvägen till Ora, upp genom Cavalese och Predazzo igenom Fassadalen, ta med snökedjor.

Toscana Sardinien Sicilien Abruzzo Aosta Apulien Basilicata Kalabrien Campania Emilia-Romagna Friuli Lazio Ligurien Lombardiet Marche Molise Piemonte Sydtyrol & Trentino Alto Adige Umbrien Veneto Karta över Italien
 
 

Rekommendationer till dig

Agriturismo Le Querciole

Casciana Terme, Toscana

Aba Village

Puntone di Scarlino, Toscana

Populärt i Sydtyrol & Trentino Alto Adige

Residence Cavezzi

Ledrosjön

Hotel Angelini

Torbole sul Garda

Casa Seia

Ledrosjön

search map