Endast boende
+Flyg & boende
Endast bilhyra
Loading
Loading
Vuxna
Barn
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Rum / lägenhet 1
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Fler sökmöjligheter
0
Hämtar innehåll

I Campitello di Fassa hittar du härlig skidåkning på alla nivåer i snösäkra omgivningar. Området ger dig möjlighet att ta dig runt på stora områden: ena dagen kan du avsluta skidåkningen i Alba, och den andra dagen i den mycket kända skid-destinationen Canazei. Alba är världsberömt för sina tryfflar och i det hela taget för sin fina gourmetmat i världsklass. Så en dag på skidor, som avslutas i Alba, bör definitivt rundas av med en osedvanligt god och lyxig måltid mat. 

Regionen Piemonte är helt rätt plats att spendera semestern för dig som gärna vill kombinera sport, utomhusaktiviteter och naturupplevelser med mat och vin av högsta kvalitet.

Karta över Campitello di Fassa i Piemonte, Italien

Toscana Sardinien Sicilien Abruzzo Aostadalen Apulien Basilicata Kalabrien Kampanien Emilia-Romagna Friuli-Venezia Giulia Lazio Ligurien Lombardiet Marche Molise Piemonte Sydtyrolen & Trentino Alto Adige Umbrien Veneto Karta över Italien

Skidområdet Dolomiti Superski

Campitello och Canazei tillhör de mest kända skidområden i Italien, och båda områden är mycket populära bland skandinaviska skidåkare. Skidområdet är en del av Dolomiti Superski och dessutom en del av den berömda skidturen Sella Ronda. Med ett liftkort till Dolomiti Superski har till tillgång til mer än 1220 km varierande pister i ett fantastiskt imponerande och vackert berglandskap. Det ligger 12 byar innanför områdets gränser, och 464 skidliftar står redo att lyfta dig och din utrustning upp i höjderna. Möjligheterna kommer du med andra ord inte sakna, oavsett vilken form av skidåkning du önskar uppleva, och oavsett om du är nybörjare eller expert. 

Sella Ronda är en av de mest kända skidturerna i Italien. Det är på tal om en mycket vacker rutt, som löper runt Sella-massivet. Rutten kan genomföras i löpet av en dag.

>>> Mer information om skidsemester i Italien hittar du här. 

Läs mer om Campitello di Fassa

Noget for enhver smag

Canazei ligger på 1.460 meters höjd och Campitello på 1.440 meters höjd, och skidterrängen når helt upp till 2.681 meters höjd. Det finns, på grund av det enorma området, något för allas smak. Värt att nämna är också att skidbussarna kör ofta och är inkluderade i liftkortet, så om du avslutar i Canazei eller Alba är det inget problem. Området är alltså bland annat kännetecknat av att du här kan spendera en enkel och komfortabel skidresa med många valmöjligheter och en hög grad av flexibilitet.

Snösäkerhet

Det är ett mycket snösäkert område, inte minst på grund av de många snökanonerna. Från toppen av Belvedere är det en mycket lång nedkörning till Arabba, varifrån man kan ta sig till Corvara. Man kan även åka mot Campitello och vidare över Passo Sella till Val Gardena.

Folkligt och traditionellt

Campitello di Fassa är en traditionell, sydtyrolsk landsort, och i dalen Val di Fassa talas det i huvudsak italienska. Dalen är känd för de gamla hantverken och traditioner som här lever och frodas, vilket kan ses i butikerna: här hittar du vackra träsnickerier och spetsar, vid sidan av traditionellt producerade grytor och pannor. I Campitello di Fassa kommer du inte att känna att du befinner dig på ett tillfälligt skidsportställe varsomhelst i världen. Här känner du av den lokala kulteren, både vad angår mat, arkitektur, hantverk och stämning, och på det viset får du inte endast härliga skidupplevelser, men också autentiska, kulturella upplevelser med hem i kofferten. Landsorten är charmig både på vintern och sommaren. Också på sommaren finns det massor av utomhusaktiviteter att ge sig i kast med i Fassadalen, t.ex. vandring, klättring och cykling.

Transport

Till Campitello ankommer man med flyg till antingen med flyg till Venedig (3½ timme) eller till Milano Malpensa, alternativt Milano Linate (4½ timme), eller med bil på Brennermotorvägen till Ora, upp genom Cavalese och Predazzo genom Fassadalen. Ta med snökedjor.

Dölj texten
 
 

Rekommendationer till dig

Hotel Baia del Sorriso

Castiglioncello, Toscana

Residence i Piastroni

Monteverdi Marittimo, Toscana

Populärt i Sydtyrolen & Trentino Alto Adige

search map