Agriturismo i Scillato på Sicilien

Il Vecchio Frantoio

Pris från per pers.
Gratis avbokning
Tillför som favorit
 
Hämtar innehåll

I naturparken Madonie ligger Il Vecchio Frantoio på 700 meters höjd på sluttningarna vid Scillato med utsikt över Polizzi Generosa.

Semester i historiska och stämningsfulla ramar

Hela gården är enorm och härstammar från medeltiden. Den kom senare att tillhöra det katolska, spanska herredömmet, som här efterlämnade sig målerier och konststycken, då Alvarez de Toledo de Silva - familjen lämnade landsbyn 1880. De flotta stenloft och pittoreska loggia bildar en otrolig stämning. Över huvud taget är här en mycket speciell och trevlig blandning av fint inredda lokaler och byggnader i förfall.

Du får mer än en bondgård med olivpress

Il Vecchio Frantoio betyder på italienska Den gamla olivpressen...men här hittar du faktiskt en hel medeltida by, som idag tillhör familjen Cipolla, och som delvis renoverat. Självklart finns här också olivpressen, som familjen fortfarande producerar en strålande olivolja på. I det ena uppehållssrummet kan du beundra den ursprungliga olivpressen i sten, som härstammar från 1800-talet. Förutom olivolja produceras här också ost, spannmål och vin. Här drivs även en uppfödning av olika djur, som ger mjölk och kött till gården.

Välbesökt matställe

Allt detta kan man få smaka på restaurangen, där det serveras stora portioner av strålande mat som tillagas efter traditionella recept skrivna av de lokala kvinnorna. Varje dag erbjuds det här olika specialiteter, som tillagas beroende på tillgången av dagens färska råvaror, som levereras från markerna och djuren. Under helgerna och framför allt söndagar till lunch strömmar lokalbefolkningen hit från de närliggande byarna och helt från storstaden Catania för att äta gott och njuta av gårdens meny för dagen.

Ta på utflykt i närheten.. det finns mycket att utforska

Här befinner man sig nära Siciliens nordligaste kust och ca. 30 minuters bilresa från Cefalù (ca. 41 km), 45 minuter från Palermo (ca. 70 km) och cirka en timme från Palermos flygplats. Eftersom motorvägen mellan Palemo och Catania går förbi bara några kilometer härifrån, kan du snabbt komma till Catania på cirka 1½ timme (ca. 147 km). Det finns därför oändligt många möjligheter till spännande utflykter till de äkta och pittoreska Sicilien.

Rymliga rum med aircondition och panoramisk pool

Gårdens rum är är alla utrustade med aircondition, TV och eget badrum med toalett, dusch och hårtork. Rummen med loft som kan rymma upp till 4 personer rekommenderas åt barnfamiljer. Dessa ligger i samma byggnad som receptionen, restaurangen och olivpressen. Andra rum ligger i en annan byggnad ca. 30 meter bort och dessa kan rymma upp till 3 personer: inredningen är mindre rustik och präglad av sicilianska orginal möbler från gamla adelsfamiljer. Gästerna kan tillbringa, eller rättare sagt njuta av tiden i alla gemensamma uppehållsrum, i trädgården samt vid den härliga poolen som är perfekt för ett svalkande dopp under den varma sicilianska solen.

 

Sök priser och
boka vistelse

När vill du resa?
Hur många personer?
 
Vuxna
Barn
 

Liknande ställe

Azienda Agrituristica Bergi

Castelbuono, Sicilien

Il Borgo

Francavilla di Sicilia, Sicilien

Duca di Castelmonte

Trapani, Sicilien

Rekommendationer till dig

Villas Costa d'Orlando

Scafa Bassa, Sicilien

Il Borgo

Francavilla di Sicilia, Sicilien

Agriturismo Badiula

Carlentini, Sicilien

Populärt på Sicilien

La Terra dei Sogni

Fiumefreddo

Mahara Hotel

Mazara del Vallo

Etna Hotel

Giarre

search map