Vart vill du resa?
Loading
När vill du resa?
Hur många personer?
 
Vuxna
Barn
Flera sökmöjligheter
0
Hämtar innehåll

Sciacca ligger på Siciliens sydkust mellan Agrigento och Selinunte, vilka båda två är kända för deras arkeologiska pärlor.

Sciacca är inte känt för sina arkeologiska fynd, men däremot för sina termalbad, som är varma mineraliska bad. Termalbaden uppskattades av både greker och romare.

Toscana Sardinien Sicilien Abruzzo Aosta Apulien Basilicata Kalabrien Campania Emilia-Romagna Friuli Lazio Ligurien Lombardiet Marche Molise Piemonte Sydtyrol & Trentino Alto Adige Umbrien Veneto Karta över Italien

Med tiden har Sciacca också blivit känt för sin keramikframställning, särskilt kakel. Kaklet pryder staden och trappan upp från hamnen är särskilt fint utsmyckad med kakel av olika konstnärer.

Den stora platsen, som ligger som en terrass över hamnen, är Sciacca hjärta, och här har man en fantastisk utsikt. Sciacca är en riktig kuststad varför hamnen är en av de mest livliga och viktiga platserna i staden. Från hamnen har man utsikt upp mot staden, som breder ut sig över klipporna.

Förutom ett besök på termalbaden och de fina sandstränderna vis Sciacca rekommenderas ett besök till den förtrollande trädgården ”il Giardino Incantato” - en stro trädgård, som är fylld av ansikten uthuggt i sten. Trädgården ligger lite utanför stadskärnan i riktning mot Agrigento.

 
 

Populärt på Sicilien

search map