Endast boende
Flyg + boende
Loading
Loading
Vuxna
Barn
Ålder på barn
Rum / lägenhet 1
Ålder på barn
Fler sökmöjligheter
0
Hämtar innehåll

Det lilla fiskeläget Pozzillo ligger nära Catania som faktiskt är den kommun byn hör under. Det lilla samhället fanns här redan på 1500-talet men i dag hittar du inte många spår av det gamla antika centrum, då man på 70-talet fick byggt en massa - och i dag inte allt för sköna byggnader.

Fisket står i centrum

Pozzillo har alltid levt huvudsakligen på fiske och inte så värst mycket av turismen, trots naturens skönhet. Här finns dock inte några sandstränder. Men du kan ligga och sola på de svarta och platta klipporna för att sedan hoppa ner i det klara vattnet. Vid hamnen säljs den dagliga fångst av fisk, som tenderar att vara ganska stor här i närheten av Messinasundet.

Byns festivaler

Här finns inga helgon eller madonna att fira utan bara fisk och ännu mera fisk. Nästsista lördagen i juli firas Sagra del polpo (bläckfisk), medan den sista lördagen i månaden firas Sagra del Pesce spada (svärdfisk), som lockar besökare från omgivningen. Stadens fester speglar den huvudsakliga verksamheten för de flesta.

Transport och området

Trots närheten till järnvägen på östkusten och flygplatsen i Catania, rekommenderar vi ändå att du kommer hit med hyrbil. Bilen är nödvändig för att göra spännande utflykter till exempelvis vulkanen Etna och besöka de många pittoreska städer på sluttningarna. Taormina och Castelmola ligger också en kort bilresa bort och är väl värda ett besök.

Toscana Sardinien Sicilien Abruzzo Aosta Apulien Basilicata Kalabrien Campania Emilia-Romagna Friuli Lazio Ligurien Lombardiet Marche Molise Piemonte Sydtyrol & Trentino Alto Adige Umbrien Veneto Karta över Italien
 
 

Rekommendationer till dig

Tenuta di Roccadia

Carlentini, Sicilien

Agriturismo Badiula

Carlentini, Sicilien

Azienda Agrituristica Bergi

Castelbuono, Sicilien

Populärt på Sicilien

search map