Semesterbostäder & hotell i Piazza Armerina

 
Vart vill du resa?
Loading
När vill du resa?
Hur många personer?
 
Vuxna
Barn
Flera sökmöjligheter
0
Hämtar innehåll

Piazza Armerina ligger söder om byn Enna och norr om byn Caltagirone i ca 721 meters höjd i Monti Erei-bjergen.

Denna medeltidsby bjuder på mycket intressanta upplevelser, särskilt den romerska villan med dess välbevarade och flotta mosaik. Villan ligger ca. 5 km från Piazza Armerina i en liten dal.

Piazza Armerina har en lång historia och menar att den grundlades av lombarder från norra Italien. Detta kan förklara den lokala dialekten, som har en lombardiskt läte.

Byns medeltidskvarter är mycket intressant och gatorna omkring den fashinerade barock domkyrkan är verkligen något speciellt och bjuder på flera barockkyrkor, och som ett av de få ställena på Sicilien, även en del renässansbyggnader.

Domkyrkan har sin egen plats, omringad av barockkyrkor och t. ex Palazzo Trigonal. Här härskar verkligen en medeltidsatmosfär, men det finns även andra nämnvärda sevärdheter som t. ex kyrkan San Rocco (i barock stil) och San Giovanni Evangelista med dess förnäma freskoer, dessutom Palazzo di Città och den aragonska borgen fra 1300-tallet.

Varje år i mitten av augusti håller man ett stort riddarkapplopp i byn för att ära och minnas norrännens intåg i byn och deras utdrivande av araberna. Denna stora fest avslutas med en snabb riddarmarch och det är en stor turisttilldragelse.

Toscana Sardinien Sicilien Abruzzo Aosta Apulien Basilicata Kalabrien Campania Emilia-Romagna Friuli Lazio Ligurien Lombardiet Marche Molise Piemonte Sydtyrol & Trentino Alto Adige Umbrien Veneto Karta över Italien
 
 

Populärt på Sicilien

search map