Semesterbostäder & hotell i Oasi di Vendicari

 
Endast boende
Flyg + boende
Loading
Loading
Vuxna
Barn
Ålder på barn
Rum / lägenhet 1
Ålder på barn
Fler sökmöjligheter
0
Hämtar innehåll

Vendicari är synonymt med vacker natur för många sicilianare - och trots att detta naturreservat inte nämns i de flesta reseguider, så kan det vara så att du kommer att välja det som ditt resmål, så länge du är ute efter natursköna omgivningar nära havet och den äkta genuina gästfrihet som du sällan hittar där turister flockas från världens alla hörn.

Litet naturreservat perfekt för fågelskådning

Vill du besöka eller tillbringa din semester i detta exotiska hörn av Sicilien ska du komma hit med bil. På helgerna kommer du inte vara ensam då lokalbefolkningen ofta kommer hit från städerna Catania och Siracusa, medan du under veckan mest kommer få sällskap av de många fågelarter som lever i reservaten antingen hela året eller när de flyttar från norra Europa till Afrika som "bara" är 350 km bort, och vice versa. På de 1512 hektar mark som utgör Oasi di Vendicari finns det flera sjöar med saltvatten som kallas Pantani, vilket ger en idealisk miljö för fåglarna. Det finns också fina sandstränder, bland annat (från norr till söder) Eloro, Marianelli, Calamosche (som har fått den blå flaggan), Vendicari som ligger vid den gamla tonfiskfabriken, och slutligen San Lorenzo.

Toscana Sardinien Sicilien Abruzzo Aosta Apulien Basilicata Kalabrien Campania Emilia-Romagna Friuli Lazio Ligurien Lombardiet Marche Molise Piemonte Sydtyrol & Trentino Alto Adige Umbrien Veneto Karta över Italien

Närmaste "civiliserade" områden

I reservaten finns det spår av mänsklig närvaro eftersom grekerna landade på Sicilien, men det finns inga riktiga städer där du kan shoppa eller bo. Det är dock möjligt att äta både lunch och middag på de små matställen eller agriturismo. Tillbringar du en semester i reservaten så finner du närmaste inköpsmöjligheter i fiskeläget Marzamemi, vars antika centrum är en fröjd för ögat - och du kan äta här eller njuta av en drink helt ut till havet.

Läs mer om Oasi di Vendicari

Dölj texten
 
 

Rekommendationer till dig

Villa Sciare Modo

Scillichenti, Sicilien

Casa Rosario

Punta Secca, Sicilien

Hotel Gutkowski

Siracusa, Sicilien

Populärt på Sicilien

search map