Vart vill du resa?
Loading
När vill du resa?
Hur många personer?
 
Vuxna
Barn
Flera sökmöjligheter
0
Hämtar innehåll

Noto är en speciell stad. När de flesta italienska städer med viss historia, vittnar om de skiftande århundradens olika stilar, så är Nato något helt annorlunda. Den 11. januari 1693 belv staden nämligen - som så många andra i området - bokstavligen jämnat med marken vid ett våldsamt jordskalv. Idag har det gått månader och år sedan jordskalvet men redan en vecka efter skalvet började man återuppbyggnaden av staden! Hela arbetet anbefölls hertig av Camastra, Giuseppe Lanza, som utarbetade en revolutionerande plan. Offentliga och religiösa byggnader byggdes på den ena sidan och hus på den andra, liksom trädgårdar skulle få sin plats i staden. Allt skulle uppföras i barockstil...Sagt och gjort!
Idag framstår staden Noto således som en osedvanlig stad helt i barock-stil. Det finns en mängd restauranger och caféer och Noto är en trevlig utgångspunkt för att besöka det sydöstligaste Sicilien. Staden är också känd för festen "la infiorata". En fest var vissa av stadens gator täcks av fantastiska mönster av blommor i osedvanligt fina färger.

Toscana Sardinien Sicilien Abruzzo Aosta Apulien Basilicata Kalabrien Campania Emilia-Romagna Friuli Lazio Ligurien Lombardiet Marche Molise Piemonte Sydtyrol & Trentino Alto Adige Umbrien Veneto Karta över Italien
 
 

Populärt på Sicilien

search map