Vart vill du resa?
Loading
När vill du resa?
Hur många personer?
 
Vuxna
Barn
Flera sökmöjligheter
0
Hämtar innehåll

Menfi ligger på Sicilien mellan Sciacca och Selinunte, en liten bit från kusten. Längs kusten hittar man både små och stora stränder av fin gyllene sand - den mest berömda stranden Lido dei Fiori vid fiskebyn Porto Palo.

Landskapet i detta området är väldigt imponerande: stora områden med gräs- och sädesfält men även vinodlingar som täcker en stor del av området och som ger byns mest kända produkt, alltså vinet! I Menfis kommun ligger nämligen många av de mest berömda vinproducenterna på Sicilien: Planeta och Mandarossa hör helt klart till de vingårdar som har banat väg för sicilianskt vin internationellt.

Toscana Sardinien Sicilien Abruzzo Aosta Apulien Basilicata Kalabrien Campania Emilia-Romagna Friuli Lazio Ligurien Lombardiet Marche Molise Piemonte Sydtyrol & Trentino Alto Adige Umbrien Veneto Karta över Italien

I själva byn finns inte många sevärdheter att titta på förutom de många kyrkorna som härstammar från 1700- och 1800-talet. Av det gamla slottet, som blev byggt av Fredrik II, finns det tyvärr inte mycket kvar utom ruinerna av ett vakttorn. I byn arrangeras dock två evenemang som är värda resan:
- mellan den sista helgen i juni och den första i juli arrangeras det en vinfestival (Inycon - vino.mare.menfi) där man kan smaka på den lokala vinproduktionen men även lyssna på musik. Inycon är byns gamla namn från sikanernas tid, alltså innan Sicilien blev upptäckt av grekerna och fenicierna.
- Sankt Josefs byfest (festa di San Giuseppe på italienska) går av stapeln andra helgen i augusti. I denna period har italienarna semester och många av byns emigranter kommer tillbaka på sommarbesök. Denna religiösa händelse är sammanflätad med hedniska traditioner. Det hålls bl.a. en hästkapplöpning genom byns gator och sista dagen går en parad genom byn - och det hela avslutas vanligen med fyrverkeri på natten.

 
 

Populärt på Sicilien

search map