Vart vill du resa?
Loading
När vill du resa?
Hur många personer?
 
Vuxna
Barn
Flera sökmöjligheter
0
Hämtar innehåll

Byns ursprungliga namn var Mazzarelli vilket härstammar från det arabiska Marsa A'Rillah, alltså liten hamn. Vid den lilla hamnen byggde man senare ett försvarsverk, ett torn under 1600-talet. Under fascismen blev byns namn bytat till det nuvarande som alltså är Marina di Ragusa.

Den lilla byn med ca. 2.500 invånare lever framför allt av produktionen av grönsaker tack vare det milda klimat och den stora närliggande marknaden i Vittoria. Fisket som tidigare hade ett stort inflytande på ekonomin är idag mindre viktigt trots byns läge vid havet, och framför allt den fina stranden som fortfarande är en källa till byns intäkter. År 2006 fick byn en ny hamn som gör att både mindre och större yachter kommer hit och lägger till.

Toscana Sardinien Sicilien Abruzzo Aosta Apulien Basilicata Kalabrien Campania Emilia-Romagna Friuli Lazio Ligurien Lombardiet Marche Molise Piemonte Sydtyrol & Trentino Alto Adige Umbrien Veneto Karta över Italien

Som i många andra kustbyar på Sicilien arrangeras det den 15:e augusti en form av kryssning över havet med fiskarnas båtar. Om förmiddagen arrangeras det en tävling där deltagarna kämpar om att först nå en flagga för änden av en träbalk som hålls ovanför böljerna oh som är smord in i fett och olja. Vinnaren får en souvenir och ett mindre belopp för att underhållit de många åskådarna.

 
 

Populärt på Sicilien

search map