Vart vill du resa?
Loading
När vill du resa?
Hur många personer?
 
Vuxna
Barn
Flera sökmöjligheter
0
Hämtar innehåll

Letojanni ligger på Siciliens östkust, norr om Taormina och Mazzarò-bukten. Staden ligger längs stranden, mellan strandpromenaden och transportvägarna bakom (både motorväg och järnvägen kör bakom staden, längs kusten).

Toscana Sardinien Sicilien Abruzzo Aosta Apulien Basilicata Kalabrien Campania Emilia-Romagna Friuli Lazio Ligurien Lombardiet Marche Molise Piemonte Sydtyrol & Trentino Alto Adige Umbrien Veneto Karta över Italien

Staden var ursprungligen en liten fiskeby, men den höga efterfrågan på sommarhus och semesterlägenheter har ändrat stadens profil under de senaste 30 åren. Många sicilianare har investerat här, vilket de stora betongblock på bergssluttningarna bakom staden och dess strandpromenad, där det finns byggnader på 4-5 våningar kan vittna om.

Trots den kaotiska utvecklingen och fastighetsspekulation är stranden mycket bättre här än i Giardini di Naxos längre söderut, och strandpromenaden är fortfarande mysig med flera restauranger och caféer som har uteservering vid stranden. I Letojanni får du en betydligt mer avslappnad atmosfär än den som präglar Giardini och Taormina som ligger en kort buss eller bilresa bort (7 km).

Bland restaurangerna kan vi rekommendera da Enzo som serverar utmärkta fiskrätter och ett urval av vita viner. Restaurangen ligger mittemot stranden och är mycket uppskattad bland människor från storstaden Catania, som flockas här särskilt på helgerna. Priserna är något högre än på andra restauranger, men för en bra upplevelse får man ofta offra mer än för något enklare, och i förhållande till skandinaviska restaurangpriser är det fortfarande billigt.

 
 

Populärt på Sicilien

search map