Vart vill du resa?
Loading
När vill du resa?
Hur många personer?
 
Vuxna
Barn
Flera sökmöjligheter
0
Hämtar innehåll

Ispica ligger lite tillbakadraget - ca. 7 km från stranden vid Pozzallo från Siciliens sydkust. Det är den minst kända av alla barokstäderna Modica, Noto, Ragusa, Scicli och Siracusa som ligger i det sydöstra hörnet av Sicilien och nog den som besöks minst av resenärer.

Efter jordbävningen 1693 blev staden återuppbyggd på en platå utanför Cava d'Ispica och det gamla centrum blev aldrig helt övergivet som annars skedde i exemeplvis staden Noto. Ispicas mest välbevarade barokbyggnader ligger gömt i centrum som har sett kaotiska och inte speciellt vackra byggprojekt under senare delen av 1900-talet.

Cava d'Ispica är den längsta av de många cava som präglar Iblei-bergen. Där bergen låg en gång i tiden har man anlagt en arkeologisk park där man finner spår och ruiner från en förhistorisk tid till 1800-talet.

Idag har staden ca. 15.000 invånare som mestadels lever av det lokala lantbruket. Turismen är ännu ett litet fenomen och man slipper som besökande för de många turistbussar man annars präglar de mer kända barokstäderna Noto och Siracusa under vissa delar av året. Stadens helgon firas den första söndag efter den 16:e juli.

Toscana Sardinien Sicilien Abruzzo Aosta Apulien Basilicata Kalabrien Campania Emilia-Romagna Friuli Lazio Ligurien Lombardiet Marche Molise Piemonte Sydtyrol & Trentino Alto Adige Umbrien Veneto Karta över Italien
 
 

Populärt på Sicilien

Casina Grotta di Ferro

Santa Croce Camerina

search map