Vart vill du resa?
Loading
När vill du resa?
Hur många personer?
 
Vuxna
Barn
Flera sökmöjligheter
0
Hämtar innehåll

Ficarra är en njutfull medeltidsstad som ligger i Nebrodi Bergen, ca. 5 km från Brolo där man finner närmaste strand.

Staden framstår som mycket presentabel och skiljer sig från många andra bergsbyar i området: kommunen har investerat i decennier över 60 % av stadens budget i "kultur" som har inneburit att de viktigaste palatsen, fästningen över staden och de gamla vägarna har renoverats och fräschats upp. Dessutom är Ficarra hem för en folkgrupp som tagit Nebrodi Bergens musikaliska traditioner världen runt.

Toscana Sardinien Sicilien Abruzzo Aosta Apulien Basilicata Kalabrien Campania Emilia-Romagna Friuli Lazio Ligurien Lombardiet Marche Molise Piemonte Sydtyrol & Trentino Alto Adige Umbrien Veneto Karta över Italien

Nära stadens centrala torg finner man två restauranger och en butik samt flera caféer där lokalbefolkningen får sin espresso eller ett glas vin under tiden man umgås med vänner. På Ristorante La Badia är maten rustik och robust till rimliga pengar, som framförallt kötträtter och charchuterier och ost från området. På den andra restaurangen - Il Barone - har vi inte haft möjlighet (än) att prova maten då den var stängd på grund av semestrar, men vi har fått höra att den är mer raffinerad och erbjuder välsmakande fiskrätter.

 
 

Populärt på Sicilien

search map