Semesterbostäder & hotell
vid Etna vulkanen

Toscana Sardinien Sicilien Abruzzo Aosta Apulien Basilicata Kalabrien Campania Emilia-Romagna Friuli Lazio Ligurien Lombardiet Marche Molise Piemonte Sydtyrol & Trentino Alto Adige Umbrien Veneto Kort over Italien
Hämtar innehåll

En av de saker många förbinder med Sicilien är vulkanen Etna. Och detta inte helt utan orsak. Etna är Europas största aktiva vulkan på 3.323 meter (mot Vesuvios endast 1.281 meter) och är en av världens mest aktiva av sin sort.

Hitta hotell eller semesterbostad
Vart vill du resa?
När vill du resa?
Hur många personer?
 

Etna har därför en lång historia av utbrott både av våldsam och mild karaktär. Ett av dess mest markanta utbrott var i 1669, då lavaströmmarna varade i upp till 122 dagar! Så sent som i 1992 nådde det Italienska luftvapen just precis att stoppa en lavaström genom att dimpa stora isblock så den lilla byn Zafferana Etnea lyckligtvis blev räddad.

Om naturparken omkring vulkanen (endast på italienska):
- http://www.prg.it/parcodelletna/

Etna nära på

Området med dess krater är en otrolig upplevelse på nära håll, något som verkligen inte kan rekommenderas att göra på egen hand (!), men däremot med välkvalificerade alpina guider som känner vulkanen och dess lynne bra. Man kan mot betalning boka in sig på guidade turer till Etna via flera lokala byråer eller förhöra sig hos närmaste turistkontor. Vulkanen är en upplevelse för både barn och vuxna.

Guidade turer på vulkanens bergssidor:
- http://www.etnatouring.com/Eng/EscursioniEtna.aspx
- http://www.etnatrekking.com/index_eng.htm

Transport

För de som däremot önskar beskåda vulkanen Etna på avstånd kan med fördel åka med den lilla tågbanan Circumetnea (www.circumetnea.it/) som kör runt om berget var vulkanen finns. Här finns det möjlighet för att gå av i de mindre byarna som ligger på bergets sluttningar. Man kan också köra runt mellan byarna i egen bil.

Byfester och events

Året runt kan man deltaga i de många lokala byfesterna som hålls i de mindre byarna som ligger på Etnas bergssluttningar. I den förr omtalade byn Zafferana Etnea hålls det t.ex.i november månad en folkfest var områdets kastanjer och vin hyllas. I byn Trecastagni hyllas flera lokala produkter i oktober månad vid en stor folkfest och Randazzo håller vinfest i maj. Landsbyn Giarre firar områdets stora och väldoftande citroner var de finaste stolt visas fram och lokala rätter var citroner ingår kan provsmakas.

Varje år hålls det också en festival kallad Etnafest som sträcker sig över flera månader med olika inslag inom musik och konst.

Festivalens hemsida (endast italienska):
- http://www.etnafest.it

Länkar till översikter (på italienska) över byfesterna på Etnas bergssluttningar:
- http://www.prg.it/parcodelletna/sagre/sagre01.html
- http://www.prg.it/parcodelletna/sagre/sagre02.html

ferieboliger
Images
Video
Tab 5
Tab 4
Tab 5

Populärt på Sicilien

Tenuta di Roccadia

Carlentini

Tenuta di Roccadia är en riktig agriturismo. Gården arbetar efter ekologiska principer vilket utmärker både vinerna, olivoljan och maten som serveras i restaurangen. Det hela kombineras med ägarfamiljen gästfrihet och livsglädje för livet på landet.

Residence Il Baglio

San Vito Lo Capo

Välj Residence Il Baglio ifall du är till badsemester med stort B. Njut av tillvaron i badorten San Vito lo Capo som är känd för sin fantastiska och långa sandstrand samt livliga centrum med restauranger och barer.

Il Vecchio Frantoio

Scillato

Fascinerande olivpress där du kan smaka den goda maten i restaurangen (du går inte hungrig från bordet) och njuta av utsikten över bergen från poolen. Här bor du ca. en halvtimmes körning från Cefalùs strand och långt bort från dagliga rutiner.

Bokning Favoriter0 Inspiration Resmål
SEK Byt valuta Byt språk