Semester
i Cefalù

Toscana Sardinien Sicilien Abruzzo Aosta Apulien Basilicata Kalabrien Campania Emilia-Romagna Friuli Lazio Ligurien Lombardiet Marche Molise Piemonte Sydtyrol & Trentino Alto Adige Umbrien Veneto Kort over Italien
Utsikt från den gamla fästningen Strand vid den gamla hamnen Domkyrkan Stranden med utsikt mot den gamla stadsdelen och hamnen Stranden vid den gamla hamnen Utsikt över staden från den gamla fästningen Domkyrkan
Hämtar innehåll
Hitta hotell eller semesterbostad
Cefalú är en härlig stad som ligger vackert ut med havet i ett imponerande landskap. Stadens sandstrand är mycket härlig och är om sommaren samlingspunkt för både turister och stadens egna invånare.

Stämningsfullt centrum

Den gamla fästningen och den normanska domkyrkan i staden bidrar till att skapa stadens profil och atmosfär. Torget framför domkyrkan är dekorerat med palmer och traditionella cafeér, där stadens besökande gärna kommer för att dricka något svalkande om dagen eller en aperitif om kvällen.

Fint urval av restauranger och inköpsmöjligheter

Längs med stadens huvudgata ligger flera butiker där turisterna bl.a. kan köpa keramik produkter och andra specialiteter från området. Under de senare åren har flera intressanta vinbutiker öppnat i centrum. ”La Corte dei Golosi” är en mycket intressant enoteca som ligger på Piazza Duomo. Här finns ett mycket bra urval av kvalitets vin mestadels från Sicilien, men också från övriga regioner i Italien. Dessutom är det möjligt att få prova en rad olika specialiteter.

Det finns också flera små trevliga restauranger i staden med fisk- och pastarätter som specialiteter. Även om man äter bra längs strandpromenden kan det vara en fördel att dra sig längre in i staden där restaurangerna och pizzeriorna utmed de små mysiga gatorna månar mer om de sicilianska traditionerna.

Transport och utflykter

Det finns tågstation i närheten av domkyrkan och centrum med förbindelse till Palermo och Messina. Cefalú är också en riktigt god utgångspunkt för besök på Madonnie bergen som ligger strax bakom staden. Med bil kan man även besöka exotiska naturreservatet Lo ZingaroSiciliens västra spets.

Dölj texten
ferieboliger
Images
Video
Tab 5
Tab 4
Tab 5

Rekommendationer till dig

Villa Mary

Magliano Sabina, Lazio

Villa Mary ligger i lugna omgivningar bland frodiga vackra kullar täckta med olivplantager och vinodlingar. Vid huset finns en stor trädgård med vackra cypressar och olivträd samt pergola med bord och stolar till trevliga kvällar vid grillen.

Villa Poggio Golo

Montepulciano, Toscana

Med Villa Poggio Golo är ramen för en härlig familjesemester på plats. Njut av varandras sällskap i fridfulla omgivningar med utsikt över det fantastiska landskapet. I den solrika trädgården kan ni svalka er i den 12 x 6 meter fina poolen.

Villa Santa Cristina

Magliano Sabina, Lazio

Ett vackert tvåfamiljehus på två etager. Om man hyr hela huset är det tillräckligt med plats till 16 personer. Hyr man den ena villalägenheten skall man vara beredd på att dela poolen med grannarna me... n bortsett från det har du din egen del av huset helt för dig själv.Läs mer

Populärt på Sicilien

Alla Giudecca

Siracusa

Önskar du ett speciellt och unikt boende, som inte liknar något annat och där underjordiska överraskningar väntar på dig? Då bör du fortsätta läsa för Alla Guidecca i barockstaden Siracusa kan vara något för dig och din bättre hälft.

Azienda Agrituristica Bergi

Castelbuono

Hos Pasquale och hans familj bor du på en härlig och välskött agriturismo i Madonie Naturreservat vid den stämningsfulla staden Castelbuono. Smaka på deras produktion av bl.a. marmelad, soltorkade tom... ater och manna som serveras i restaurangen. Rummen är alla utrustade med aircondition och några av dem har även balkong medan ett rum har terrass.Läs mer

Palazzo Pozzillo

Pozzillo

På Palazzo Pozzillo möter du Siciliens skönhet samt det trevliga värdpar som själva förälskat sig i ön. Se fram emot Franz leende och matlagnings konst, Zoras välkomnande famn och inte minst de rymliga rummen med unika terrasser.

Bokning Favoriter0 Inspiration Resmål
SEK Byt valuta Byt språk