Semester
i Cefalù

Toscana Sardinien Sicilien Abruzzo Aosta Apulien Basilicata Kalabrien Campania Emilia-Romagna Friuli Lazio Ligurien Lombardiet Marche Molise Piemonte Sydtyrol & Trentino Alto Adige Umbrien Veneto Kort over Italien
Utsikt från den gamla fästningen Strand vid den gamla hamnen Domkyrkan Stranden med utsikt mot den gamla stadsdelen och hamnen Stranden vid den gamla hamnen Utsikt över staden från den gamla fästningen Domkyrkan
Hämtar innehåll
Hitta hotell eller semesterbostad
Cefalú är en härlig stad som ligger vackert ut med havet i ett imponerande landskap. Stadens sandstrand är mycket härlig och är om sommaren samlingspunkt för både turister och stadens egna invånare.

Stämningsfullt centrum

Den gamla fästningen och den normanska domkyrkan i staden bidrar till att skapa stadens profil och atmosfär. Torget framför domkyrkan är dekorerat med palmer och traditionella cafeér, där stadens besökande gärna kommer för att dricka något svalkande om dagen eller en aperitif om kvällen.

Fint urval av restauranger och inköpsmöjligheter

Längs med stadens huvudgata ligger flera butiker där turisterna bl.a. kan köpa keramik produkter och andra specialiteter från området. Under de senare åren har flera intressanta vinbutiker öppnat i centrum. ”La Corte dei Golosi” är en mycket intressant enoteca som ligger på Piazza Duomo. Här finns ett mycket bra urval av kvalitets vin mestadels från Sicilien, men också från övriga regioner i Italien. Dessutom är det möjligt att få prova en rad olika specialiteter.

Det finns också flera små trevliga restauranger i staden med fisk- och pastarätter som specialiteter. Även om man äter bra längs strandpromenden kan det vara en fördel att dra sig längre in i staden där restaurangerna och pizzeriorna utmed de små mysiga gatorna månar mer om de sicilianska traditionerna.

Transport och utflykter

Det finns tågstation i närheten av domkyrkan och centrum med förbindelse till Palermo och Messina. Cefalú är också en riktigt god utgångspunkt för besök på Madonnie bergen som ligger strax bakom staden. Med bil kan man även besöka exotiska naturreservatet Lo ZingaroSiciliens västra spets.

Dölj texten
ferieboliger
Images
Video
Tab 5
Tab 4
Tab 5

Populärt på Sicilien

Tenuta Stoccatello

Menfi

Lugnet över landskapet med havet i fjärran är påtagligt när du stiger ur bilen. Det råder en typisk siciliansk atmosfär över lantstället Tenuta Stoccatello, och du kommer älska det. Vin och gastronomi kommer prägla din vistelse hela vägen ner till stranden.

Alla Giudecca

Siracusa

Önskar du ett speciellt och unikt boende, som inte liknar något annat och där underjordiska överraskningar väntar på dig? Då bör du fortsätta läsa för Alla Guidecca i barockstaden Siracusa kan vara något för dig och din bättre hälft.

Palazzo Pozzillo

Pozzillo

På Palazzo Pozzillo möter du Siciliens skönhet samt det trevliga värdpar som själva förälskat sig i ön. Se fram emot Franz leende och matlagnings konst, Zoras välkomnande famn och inte minst de rymliga rummen med unika terrasser.

Bokning Favoriter0 Inspiration Resmål
SEK Byt valuta Byt språk