Semester
i Cefalù

Toscana Sardinien Sicilien Abruzzo Aosta Apulien Basilicata Kalabrien Campania Emilia-Romagna Friuli Lazio Ligurien Lombardiet Marche Molise Piemonte Sydtyrol & Trentino Alto Adige Umbrien Veneto Kort over Italien
Utsikt från den gamla fästningen Strand vid den gamla hamnen Domkyrkan Stranden med utsikt mot den gamla stadsdelen och hamnen Stranden vid den gamla hamnen Utsikt över staden från den gamla fästningen Domkyrkan
Hämtar innehåll

Ett sicilianskt äventyr

Cefalú är en härlig stad som ligger vackert ut med havet i ett imponerande landskap. Stadens sandstrand är mycket härlig och är om sommaren samlingspunkt för både turister och stadens egna invånare.

Stämningsfullt centrum

Den gamla fästningen och den normanska domkyrkan i staden bidrar till att skapa stadens profil och atmosfär. Torget framför domkyrkan är dekorerat med palmer och traditionella cafeér, där stadens besökande gärna kommer för att dricka något svalkande om dagen eller en aperitif om kvällen.

Fint urval av restauranger och inköpsmöjligheter

Längs med stadens huvudgata ligger flera butiker där turisterna bl.a. kan köpa keramik produkter och andra specialiteter från området. Under de senare åren har flera intressanta vinbutiker öppnat i centrum. ”La Corte dei Golosi” är en mycket intressant enoteca som ligger på Piazza Duomo. Här finns ett mycket bra urval av kvalitets vin mestadels från Sicilien, men också från övriga regioner i Italien. Dessutom är det möjligt att få prova en rad olika specialiteter.

Det finns också flera små trevliga restauranger i staden med fisk- och pastarätter som specialiteter. Även om man äter bra längs strandpromenden kan det vara en fördel att dra sig längre in i staden där restaurangerna och pizzeriorna utmed de små mysiga gatorna månar mer om de sicilianska traditionerna.

Transport och utflykter

Det finns tågstation i närheten av domkyrkan och centrum med förbindelse till Palermo och Messina. Cefalú är också en riktigt god utgångspunkt för besök på Madonnie bergen som ligger strax bakom staden. Med bil kan man även besöka exotiska naturreservatet Lo ZingaroSiciliens västra spets.

Dölj texten
ferieboliger
Images
Video
Tab 5
Tab 4
Tab 5

Populärt på Sicilien

Alla Giudecca

Siracusa

Önskar du ett speciellt och unikt boende, som inte liknar något annat och där underjordiska överraskningar väntar på dig? Då bör du fortsätta läsa för Alla Guidecca i barockstaden Siracusa kan vara något för dig och din bättre hälft.

Agriturismo Badiula

Carlentini

Barnvänliga omgivningar, en fin pool och god restaurang. Detta är gården La Badiula som producerar saftiga apelsiner och goda grönsaker. Det finns en rad trevliga lägenheter samt några få rum. Allt detta endast 30 km från Catanias flygplats.

Residence Terra Rossa

Taormina

Dessa trevliga semesterlägenheter med terrass i sköna och lugna omgivningar ligger på kort avstånd nedanför Taorminas livliga centrum med butiker, barer och restauranger. De närmaste affärer och matställe ligger inom 5 minuters promenad.

Bokning Favoriter0 Inspiration Resmål
SEK Byt valuta Byt språk