Vart vill du resa?
Loading
När vill du resa?
Hur många personer?
 
Vuxna
Barn
Flera sökmöjligheter
0
Hämtar innehåll

Castiglione di Sicilia ligger på nordsidan av Etna. Historien ligger begravt i stadens namn: Castel Leone, ett gammalt fästningsverk som dominerade dalen Alcantara och som genom tiderna har utvecklat sig med öns historia och dominas till en blomstrande kulturstad som bjuder på naturupplevelser, konst och gastronomiska upplevelser.

Etna finns alldeles i närheten men man kan även planlägga utflykter till andra spännande utflyktsmål. Utan för Castiglione di Sicilia finner man exempelvis ett gammalt byzantinskt kapell som sedan 1909 varit stämplat som nationellt monument. Dessutom kan man välja att besöka floden Alcantara som är världsberömd för sin canyon-liknande bredd. Tycker man om sport kan man spela golf på den närliggande golf banan Il Picchio Golf Resort som erbjuder en trevlig och varierande 18-håls bana.

Toscana Sardinien Sicilien Abruzzo Aosta Apulien Basilicata Kalabrien Campania Emilia-Romagna Friuli Lazio Ligurien Lombardiet Marche Molise Piemonte Sydtyrol & Trentino Alto Adige Umbrien Veneto Karta över Italien

Njuter man av att smaka sig igenom dagen är också staden ett bra val då flera goda viner produceras i området med bl.a. 5 vinhus och ett rikt kök som kan provsmakas på någon av staden många restauranger.

Här finns med andra ord allt vad man kan önska sig under semestern förutom ett stort urval av folkfester som arrangeras i februari till julfesten i december och som påminner invånarna och de besökande om stadens många traditioner.

 
 

Populärt på Sicilien

search map