Vart vill du resa?
Loading
När vill du resa?
Hur många personer?
 
Vuxna
Barn
Flera sökmöjligheter
0
Hämtar innehåll

Castellammare del Golfo ligger vackert i en bukt ca. 65 km väster om Palermo. Staden var tidigare ett centrum för tunfiske men är idag känt för sin härliga belägenhet.

Toscana Sardinien Sicilien Abruzzo Aosta Apulien Basilicata Kalabrien Campania Emilia-Romagna Friuli Lazio Ligurien Lombardiet Marche Molise Piemonte Sydtyrol & Trentino Alto Adige Umbrien Veneto Karta över Italien

Staden har ca. 15.000 invånare och man finner det mesta i staden! Restauranger, pizzerior, barer, cafeér, shopping och fullt av liv och rörelse.

I centrum finns många mysiga och karakteristiska gator men dock inte så många sevärdheter. Castellammare del Golfo är mer för de som önskar att bo på ett ställe med skön atmosfär nära härliga badstränder. Stränderna vid Scopello och San Vito Lo Capo är riktigt bra, men även stadens egen strand är härlig.

På vägen mot Scopello som ligger väster om Castellammare del Golfo har man från toppen av ett berg en enastående utsikt över hela bukten och staden.

Från Castellammare del Golfo finns det tågförbindelse till och från Palermo men även andra orter. Man är inte långt ifrån spännande utflyktsmål som te.x. Segesta, Erice eller ta en tur in i landet till Alcamo. Andra små byar som är trevliga att besöka är te.x. Calatafimi och Salemi (med ruiner från den byzantinska basilikan).

 
 

Populärt på Sicilien

search map