Semesterbostäder & hotell i Acireale

 
Vart vill du resa?
Loading
När vill du resa?
Hur många personer?
 
Vuxna
Barn
Flera sökmöjligheter
0
Hämtar innehåll

Acireale ligger 302 meter över havet längs med kusten. Det är en mindre stad med ca. 50.000 invånare. Närmaste större stad är Catania som ligger 16 km bort.

Staden grundades för 3.000 år sedan på bredderna av de små bifloder till floden Aci. År 1.000 f.Kr. fungerade staden som betydelsefull handelsplats och 300 år senare blev den koloniserad av grekerna som gav staden namnet Xiphonia (svärd), möjligen på grund av det närliggande bergets skepnad. Romarna kallade senare staden för Aci efter Akis, ett ord som har samma betydelse som Xiphonia.

Stadens historia är full av segrar och ödeläggelse. Inte bara av människor utan även vulkanen Etna. Idag ligger Acireale på en naturlig terrass ovanför ett fantastiskt hav och med det utseende som staden fick efter jordskalvet 1693.

Förutom element från den byzantinska och arabiska tiden som överlevde jordskalvet finner man ett flertal barokbyggnader. Det viktigaste monument är domkyrkan som byggdes omkring år 1600. Den har en gotisk fasad ritad av Giovan Battista Basile.

Staden är dessutom känd för sin färgglada karneval som sägs vara den vackraste på hela Sicilien.

Toscana Sardinien Sicilien Abruzzo Aosta Apulien Basilicata Kalabrien Campania Emilia-Romagna Friuli Lazio Ligurien Lombardiet Marche Molise Piemonte Sydtyrol & Trentino Alto Adige Umbrien Veneto Karta över Italien
 
 

Rekommendationer till dig

Hotel Antares Olimpo Terrazze

Letojanni, Sicilien

Tenuta di Roccadia

Carlentini, Sicilien

Villas Costa d'Orlando

Scafa Bassa, Sicilien

Populärt på Sicilien

search map