Vart vill du resa?
Loading
När vill du resa?
Hur många personer?
 
Vuxna
Barn
Flera sökmöjligheter
0
Hämtar innehåll

Isola Rossa ligger mellan Castelsardo och Santa Teresa på Sardiniens nordkust. Staden har växt fram omkring det imponerande torn som dominerar kusten. Senare blev den bebodd av fiskare från Genova som flyttade till Sardiniens fiskrika kuster.

Strax ovanför tornet ligger det en stor ö av röd granit som har givit namn åt byn. Isola Rossa betyder nämligen ”Den röda ön” på svenska.

Den västliga delen av staden är idag präglad av sommarhus som ligger ner mot den härliga sandstranden. Det finns flera inköps- och shoppingmöjligheter, restauranger och barer/pubar. Staden är trots det inte översvämmad av turister.

Toscana Sardinien Sicilien Abruzzo Aosta Apulien Basilicata Kalabrien Campania Emilia-Romagna Friuli Lazio Ligurien Lombardiet Marche Molise Piemonte Sydtyrol & Trentino Alto Adige Umbrien Veneto Karta över Italien

Detta är ett perfekt resemål för barnfamiljer och par som söker vackra och lugna omgivningar. Konstnärer och fotografer kan helt klart finna insperation här på grund av den starka kontrasten mellan det blå havet, den röda granit staden ligger på samt den gröna backarna som syns i bakgrunden.

 
 

Rekommendationer till dig

Hotel Cala Reale

Stintino, Sardinien

Residence Stella di Gallura

Porto Rotondo, Sardinien

Hotel Castello

Golfo Aranci, Sardinien

Populärt på Sardinien

search map