Semester
i Chia

Toscana Sardinien Sicilien Abruzzo Aosta Apulien Basilicata Kalabrien Campania Emilia-Romagna Friuli Lazio Ligurien Lombardiet Marche Molise Piemonte Sydtyrol & Trentino Alto Adige Umbrien Veneto Kort over Italien
Hämtar innehåll

Chia är en liten vacker oas som ligger ca. 50 km söder om Sardiniens huvudstad, Cagliari. Här finner man äventyrliga vita sandstränder, kristallklart hav, klippor och ett rikt djurliv som bl.a. omfattar flamingos!

Chia tillsammans med Bithia (som är namnet på den antika stad som grundades under 6-700 f.kr men som idag inte finns kvar)är de viktigaste arkeologiska områdena på Sardinien. Här har man funnit lämningar från 700 talet f.kr. och som på så många andra områden längst med kusten så uppförde man torn för att försvara sig mot attacker från bl.a. barbarerna och spanjorerna. Här kan man finna ett sådant torn från 1600 talet som är tämligen välbevarat. Vill man veta mer om detta områdes historia bör man besöka det arkeologiska museet i Domus de Maria eller Cagliari och ca.40 km från Chia i Santadi kan man finna grottorna is Zuddas som är ibland de äldsta i Europa.

Chia är även ett paradis för surfare då det finns många bra ställen att surfa på samt att det finns ett bra utbud för den som vill praktisera all sorts vattensport.

Dölj texten
ferieboliger
Images
Video
Tab 5
Tab 4
Tab 5

Rekommendationer till dig

Agriturismo Le Pale

Bogliasco, Ligurien

Söker du ett lantställe med gångavstånd till en mysig by och strand så bör du titta närmare Agriturismo Le Pale. Lägg till restaurang och pool på gården och du kan nästan inte kräva mer. Skulle vara havsutsikten men den bjuder vi på!

Hotel Il Nido

Tellaro di Lerici, Ligurien

Hotel Il Nido är ett trevligt hotell med privat strand, som ligger obeskrivligt fint ut med Fiascherinobukten, med utsikt mot La Spezia och Portovenere.

Le Ville Relais

La Spezia, Ligurien

Bo med havet som granne. Njut gästfriheten. Luta dig tillbaka vid det sköna poolområdet med utsikt över La Spezia-bukten. Le Ville Relais erbjuder rum med balkong och havsutsikt samt gourmetupplevelser i deras restaurang.

Populärt på Sardinien

Hotel Castello

Golfo Aranci

Hotel Castello är perfekt för barnfamiljer. Här finns rum med aircondition och plats för extra sängar. Hotellet har även pool och ligger ner till en barnvänlig sandstrand.

Albergo Diffuso Corte Fiorita

Bosa

Corte Fiorita ligger mitt bland Bosas färgglada fasader där de lokala kvinnorna sitter och arbetar med sina stolta hantverkstraditioner. Varje rum är något helt för sig själv. Du kommer få din längtan efter det äkta Sardinien stillad.

Villa Barbarina Nature Resort

Alghero

Villa Barbarina Nature Resort ligger diskret avskärmat av naturens famn i härliga, lantliga omgivningar bland olivträd och vinrankor. Man skulle inte tro att man bor så nära Alghero, flera strander och Algheros flygplats.

Bokning Favoriter0 Inspiration Resmål
Byt språk