Semesterbostäder & hotell
på Sardinien

Toscana Sardinien Sicilien Abruzzo Aosta Apulien Basilicata Kalabrien Campania Emilia-Romagna Friuli Lazio Ligurien Lombardiet Marche Molise Piemonte Sydtyrol & Trentino Alto Adige Umbrien Veneto Kort over Italien
Bosa Isola Rossa Castelsardo Burgos
Hämtar innehåll

Sardinien är helt sin egen

Sardinien påminner mest av allt om..., Sardinien. Ön mitt i Medelhavet är den enda i Europa med exotiskt klimat. Detta avspeglar sig både i den sköna temperaturen året runt, inom maten och naturlandskapet. Res till Sardinien ifall vita stränder och la dolce vita står överst på din önskelista.
Hitta hotell eller semesterbostad
Vart vill du resa?
När vill du resa?
Hur många personer?
 

Mitt i Middelhavet

Sardinien är Italiens näststörsta ö som ligger mitt i det härliga medelhavet.

Sardinien är den ö i Europa som påminner mest om öarna i Karibien, pga. den tropiska vegetationen, det varma klimatet och det rena kristall klarblå vattnet. Absolut det bästa stället för en badsemester som även bjuder på fantastisk natur och perfekta dykmöjligheter bland fiskar i alla dess färger och gamla skeppsvrak från romartiden. Här finns sandstränder så långt ögat kan nå, varierat med intressanta klippformationer som blivit formade av väder och vind.

Gamla herdetraditioner

Kusten består av renoverade hus i de lantliga och mindre städerna där man ”tvingats” följa med i den snabba moderniseringen. Befolkningen arbetade långt fram i den moderna tiden med lantbruk och boskapssköttsel, framförallt getter och får. Gruvdrift utgjorde också en betydelsefull inkomst och gjorde ön attraktiv för dåtidens strateger. Nutiden är stadigt präglad av dessa gamla herdetraditioner, då vi idag därför rekomenderar att smaka de lokala specialiteter som te.x. hemmagjord korv och ost samt det goda starka bordsvinet.

Städer

Cagliari - öns metropol

Cagliari är regionens huvudstad och har en skön belägenhet vid havet. Staden har flera olika nivåer och är på många ställen mycket välskött.Cagliari kan inte skryta med stora monument som många andra italienska städer kan men den har trots det sin egen speciella charm, belägenheten. En tur längs strandpromenaden är en trevlig upplevelse.     

Med anor från Katalonien

Alghero på nordvästkusten har en säregen katalansk prägel på grund av katalanernas tidigare dominans i detta område. Även Alghero har sin charm, framförallt från stadens olika utsiktspunkter över havet.

Andra sköna städer

Bland andra städer man kan besöka under sitt besök på Sardinien är te.x. Oristano och Bosa på västkusten samt Iglesias som också ligger på västkusten. Nuoro i den östliga centrala delen av ön är också värd ett besök.

Längs de långa kuststräckorna finns det naturligtvis många mindre karakteristiska städer som under sommarperioden är fullt av turister.

Historia

Dominans från flera håll genom tiderna

Trots att Sardinien har varit såväl grekiskt, romerskt, arabiskt och spanskt finner man inte speciellt många sevärdheter från dessa perioder på ön.

Öns historia är lång och det finns många gamla fornminnen från öns egen befolkning. Det finns en del romerska monument som te.x. amfiteatern i Cagliari och romerska villor spridda över olika områden på ön.

Många mindre kuststäder har flera små intressanta fästningar som blev uppbyggda under spanjorernas tid på ön.

Sol & Bad

Stränder som leder tankarna till tropikerna

Är man ute efter sol och strand är Sardinien det helt perfekta valet. Här finner man förstaklassig sandstrand samt det renaste och klaraste vatten man kan tänka sig som bidrar till att ön känns mer som tropisk än medelhavs.

Sardinien har några av Europas absolut bästa och vackraste stränder. Den riktiga badfantasten planlägger naturligtvis sitt besök efter de stränder med bäst belägenhet eller hyr en bil så man på så vis kan ta sig runt ön och verkligen besöka de många fina stränderna.

Naturupplevelser

Vacker natur och exotiska flamingos

Sardinien visar sin fantastiska natur i förbindelse med det vackra omgivande havet. Inne på ön finner man även härliga skogområden och mindre berg. Sardinien har också några fina floder.

Men Sardiniens absoluta styrka är de fantastiska stränderna som överrumplar vem som helst med sin skönhet. För den som önskar att snorkla bland klippor finns det flera spännande platser te.x. på västkusten som i övrigt har en stor flamingokoloni med lysröda flamingos.

Vin & Gastronomi

Rustik matkultur

Sardiniens kök var och är delvis präglat av den herdekultur som var mycket utbredd på ön. Idag sker det dock mycket på det kulinariska området på Sardinien.

Fisk & Skaldjur: Hummer från Alghero är utsökt och berömd för dess saftiga kött. Muräna är en ytterst välsmakande fisk som om man är tursam kan finna på menyerna hos Algheros restauranger.
Sardinarna tycker också väldigt mycket om grillad bläckfisk med lite citron. Musslor är också något som ofta finns med på menyn.
I Cagliari finns det en fiskmarknad som är intressant för den mat intresserade att besöka. Här finns möjlighet att se ett spännande sortiment av medelhavsfisk.

Kött, Vilt & Fågel: Det är trots allt mest på köttområdet som sardinarna har gjort sig kända. Gris är bland favoriterna och det är ytterst välsmakande.
Lammkött är också bland de omtyckta kött typerna. Vildsvin är utbrett på Sardinien och man kan framförallt inne på ön äta vildsvin och de produkter som framställs av djuret.

Korv & Skinka: Grandula är ett slags lufttorkat speck av griskött. Grandula framställs av kött och fett från grisens käke. En annan god korv är den såkallade Mustela som också framställs av griskött.
Prosciutto di Desulo är en omtyckt lufttorkad skinka som framställs i de mer bergiga områdena på ön. I Sassari framställer man korven Salame di Tergu, även denna av griskött.

Ost: På Sardinien framställer man den mycket goda fårosten Pecorino Sardo som finns över hela ön. En annan god sardinsk ost är Casizolo som framställs av komjölk.

Söt saker: Sardinien är mycket känd för sina många nougatprodukter som på flera ställen över ön framställs på traditionellt handgjort vis.

Vin & Vingårdar: Vermentino di Gallura är ett vitt vin framställt på den gröna vermentindruvan som är mycket utbredd på Sardinien. Vermentino di Gallura vinen finns i flera utomordentliga utgåvor och smakar bra till fisk och skaldjur.
Sardiniens egna druva är blå och heter Canonau och skapar ett kraftigt vin. Men det finns även fler producenter som gör vin i världsklass.
Två mycket bra vingårdar på Sardinien är Arigolas och Dettóri.

ferieboliger
Tab 6
Tab 5
Tab 4
Tab 5

Rekommendationer till dig

Villaggio Ducale

Bibione Lido del Sole, Veneto

På Villaggio Ducale kan du välja om dagen ska tillbringas hemma vid poolen eller på stranden. Här får du nämligen tillgång till pool och barnpool samt kort gångavstånd till stranden vilket bör uppfylla alla kriterier till en lyckad badsemester.

Villaggio Lido del Sole

Bibione Lido del Sole, Veneto

Drömmer du om en badsemester där tillgång till barnpool, närhet tll havet och stadsliv är viktiga så kunde Villaggio Lido del Sole vara ett upplagt val. Här kan hela familjen utan tvekan roa sig med de fina faciliteterna stället erbjuder.

Residence Parco Hemingway

Lignano, Friuli

Ska sommarens badsemester tillbringas i lugna omgivningar med närhet till en fin barnvänlig sandstrand som är Residence Parco Hemingway rätt val. På stället finns det både pool, lekplats och andra barn att leka med.

Populärt på Sardinien

Albergo Diffuso Corte Fiorita

Bosa

Corte Fiorita ligger mitt bland Bosas färgglada fasader där de lokala kvinnorna sitter och arbetar med sina stolta hantverkstraditioner. Varje rum är något helt för sig själv. Du kommer få din längtan efter det äkta Sardinien stillad.

Il Borgo di Punta Marana

Porto Rotondo

Med endast ca. 100 meter till den härliga Marinella bukten som bjuder på fina sandstränder är det svårt att inte vilja bo på Il Borgo di Punta Marana. Här får du och familjen sol och bad för hela slanten.

Hotel Su Lithu

Bitti

Trevligt familjedrivet hotell som ligger i Barbagia-bergen ca. 30 minuters bilkörning från kusten. Här finner man pool, utsökt restaurang, en trevlig by på gångavstånd och fina rum med aircondition, bred balkong och wi-fi.

Bokning Favoriter0 Inspiration Resmål
SEK Byt valuta Byt språk