Semesterbostäder & hotell i Verbania

Stadsdelen Intra Stadsdelen Pallanza
 
Vart vill du resa?
Loading
När vill du resa?
Hur många personer?
 
Vuxna
Barn
Flera sökmöjligheter
0
Hämtar innehåll

Verbania, en trädgård vid sjön; detta är stadens smeknamn tack vare alla de naturskapta "terrasser" som omger staden. Här finns många fina trädgårdar och parker som faktiskt är huvudattraktionen för området. Man kan bland annat besöka den botaniska trädgården "Giardino Botanici di Villa Tarato", som sträcker sig över 16 hektar och rymmer ca. 20,000 typer av olika plantor från hela världen.

Staden är förhållandevis stor, då den består av flera små delkommuner och är en av de finaste och mest berömda turistställena vid Maggioresjön. Här finns bland annat tågstation i Pallanza-delen av staden. Staden erbjuder även ett brett utbud av restauranger och butiker.

Toscana Sardinien Sicilien Abruzzo Aosta Apulien Basilicata Kalabrien Campania Emilia-Romagna Friuli Lazio Ligurien Lombardiet Marche Molise Piemonte Sydtyrol & Trentino Alto Adige Umbrien Veneto Karta över Italien

Intra och Pallanza
Verbania består primärt av tvillingstäderna Intra och Pallanza. Intra ligger norr om floden Torrente San Bernardino och har flest färjeavgångar på tvärs över Maggioresjön. Därutöver är handelslivet större i Intra. Pallanza som ligger söder om floden har ett historiskt centrum och är mer intim och mycket stämningsfull. Här finner man sjöstrand, färjeläge, den trevliga gågatan Via Ruga och en inbjudande sjöpromenad med restauranger varifrån man har utsikt till Borromee-öarna. Till sist finns det en fin botanisk trädgård i Villa Giulia i Pallanza.

 
 

Populärt i Piemonte

search map