Endast boende
Flyg + boende
Loading
Loading
Vuxna
Barn
Ålder på barn
Rum / lägenhet 1
Ålder på barn
Fler sökmöjligheter
0
Hämtar innehåll

Canale d'Alba har ca. 5 500 invånare. Byn är en historisk pärla med många kyrkor och bjuder även på en livlig och intressant marknad om söndagen som i hög grad är värd ett besök. Byn är placerad i vindistriktet Roero som är speciellt känt för druvan Arneis som används till framställning av vit vin. I området finns många goda restauranger som kan tillfredsställa alla med smak för god mat.

Roero-distriktet är, förutom vin och god mat, även känt för sina många fruktplantager var speciellt persikaträd är utbredda. I Canale hålls det varje år i juli/augusti en musikfestival med namnet La Fiera del Pesco (Persikaträdets Festival). Om man gärna vill ut och utforska landskapet och se på de många persikoträden är det i Canale möjligt att hyra en klassisk italiensk scooter – Vespan. Byn är en bra utgångspunkt om man önskar kombinera Langhe-området med ett endagsbesök i Torino.

Toscana Sardinien Sicilien Abruzzo Aosta Apulien Basilicata Kalabrien Campania Emilia-Romagna Friuli Lazio Ligurien Lombardiet Marche Molise Piemonte Sydtyrol & Trentino Alto Adige Umbrien Veneto Karta över Italien
 
 

Populärt i Piemonte

search map