Villa Carlotta

Toscana Sardinien Sicilien Abruzzo Aosta Apulien Basilicata Kalabrien Campania Emilia-Romagna Friuli Lazio Ligurien Lombardiet Marche Molise Piemonte Sydtyrol & Trentino Alto Adige Umbrien Veneto Kort over Italien
Hämtar innehåll

Villa Carlotta är en stor fin villa med tillhörande park som uppfördes i slutet av 1700-talet av den milanesiske greven Giorgio Clerici.

År 1801 blev villan övertagen av politikern Gian Battista Sommariva. Därefter kom villan till att få stor betydelse i konstens värld då den närmast blev omgjord till ett ”konsttempel” med verk från 1900-talet av bl.a. den italienske skulptören Canova, den danska bildhuggaren Thorvaldsen, den italienske konstnären Hayez. Tavlan ”L´Ultimo bacio di Romeo og Guilietta” (Romeo och Julias sista kyss) är bara ett av de verk som finns i villan. År 1843 blev villan sålt vidare till Prinsessan Marianne av hertigdömmet Nassau, som gav den i bröllopsgåva till sin dotter Carlotta – därav namnet Villa Carlotta.

Villan är idag ett vackert museum fyllt med konstverk, fina dekorationer och antika möbler. Här kan man bland annat se Hayez rum, Prinsessan Carlottas sovrum och Georg II:s rum.

Villan ligger vackert mellan Comosjön och bergen med utsikt mot Bellaggio-halvön. Den vackra och stora parken är prydd av skulpturer, fontäner, stigar och blomsterrabatter med mer än 150 olika plantarter. Här finner man en bambuträdgård, århundrade gamla cederträd, tropiska plantor, en stenträdgård, ett mindre lantbruksmuseum och mycket annat. Parken är öppen mot betalning från mars till oktober

Dölj texten
ferieboliger
Tab 6
Tab 5

Populärt i Lombardiet

Hotel Stazione

Paratico

Det fantastiska med Hotel Stazione är att du får handelsliv och sjöpromenad - och på hotellet finns både pool, barnpool, restaurang och rum med balkong och sjöutsikt. Visst lockar det?

Hotel Asnigo

Cernobbio

Hotel Asnigo ligger uppe ovanför staden Cernobbio och lockar dig med ett fint hotell i jugendstil med panoramisk pool och restaurangterrass. Hotellet är perfekt för er som reser utan utan barn.

Hotel Sorriso

Toscolano Maderno

Välj detta hotell ifall du söker ett stämningsfullt familjehotell med central placering. Här får du både gångavstånd till sjöstrand och stadsliv, och dina barn kan plaska i poolen medan du njuter av en espresso på solterrassen.

Bokning Favoriter0 Inspiration Resmål
SEK Byt valuta Byt språk