Villa Carlotta

Toscana Sardinien Sicilien Abruzzo Aosta Apulien Basilicata Kalabrien Campania Emilia-Romagna Friuli Lazio Ligurien Lombardiet Marche Molise Piemonte Sydtyrol & Trentino Alto Adige Umbrien Veneto Kort over Italien
Hämtar innehåll

Villa Carlotta är en stor fin villa med tillhörande park som uppfördes i slutet av 1700-talet av den milanesiske greven Giorgio Clerici.

År 1801 blev villan övertagen av politikern Gian Battista Sommariva. Därefter kom villan till att få stor betydelse i konstens värld då den närmast blev omgjord till ett ”konsttempel” med verk från 1900-talet av bl.a. den italienske skulptören Canova, den danska bildhuggaren Thorvaldsen, den italienske konstnären Hayez. Tavlan ”L´Ultimo bacio di Romeo og Guilietta” (Romeo och Julias sista kyss) är bara ett av de verk som finns i villan. År 1843 blev villan sålt vidare till Prinsessan Marianne av hertigdömmet Nassau, som gav den i bröllopsgåva till sin dotter Carlotta – därav namnet Villa Carlotta.

Villan är idag ett vackert museum fyllt med konstverk, fina dekorationer och antika möbler. Här kan man bland annat se Hayez rum, Prinsessan Carlottas sovrum och Georg II:s rum.

Villan ligger vackert mellan Comosjön och bergen med utsikt mot Bellaggio-halvön. Den vackra och stora parken är prydd av skulpturer, fontäner, stigar och blomsterrabatter med mer än 150 olika plantarter. Här finner man en bambuträdgård, århundrade gamla cederträd, tropiska plantor, en stenträdgård, ett mindre lantbruksmuseum och mycket annat. Parken är öppen mot betalning från mars till oktober

Dölj texten
ferieboliger
Tab 6
Tab 5

Populärt i Lombardiet

Hotel Como

Como

Hotel Como är ett välfungerande hotell som ligger i centralt, ca. 15 minuters promenad från sjön och endast 400 meter från de mysiga gågatorna i det trevliga cntrum. Du har alltså allt inom räckhåll.

Hotel Ristorante Il Gourmet

Bergamo

Hotellet och restaurangen Il Gourmet ligger uppe vid Bergamos gamla medeltida stadsdel Bergamo Alta i ett lugnt kvarter endast 5 minuters promenad från Bergamos stämningsfulla handelsliv och caféer. H... otellet har massor av valvade rum med fina utomhusområde med terrass, trädgård och gratis pakering. Dessutom finns det restaurang.Läs mer

Hotel San Giorgio

Bergamo

Det lilla charmerande Hotel San Giorgio ligger centralt i Bergamo, endast ca. 5 km från flygplatsen och 500 m från stationen i stadsdelen Bergamo Bassa var man finner ett rikt handels och restaurangsl... iv samt linbana upp till den gamla stadsdelen Bergamo Alta. Det finns parkering på hotellet. Läs mer

Bokning Favoriter0 Inspiration Resmål
Byt språk

Välkommen

Du har hamnat på vår nya hemsida som vi har utvecklat under de senaste månaderna. Målet är att den ska bli mer överskådlig och användarvänlig.

Ifall det finns funktioner som inte fungerar optimalt eller inte alls fungerar är du mer än välkommen att skriva till mig på peter@in-italia.se eller ringa till mig på 040 60 60 499.

Stäng meddelande