Villa Carlotta

Toscana Sardinien Sicilien Abruzzo Aosta Apulien Basilicata Kalabrien Campania Emilia-Romagna Friuli Lazio Ligurien Lombardiet Marche Molise Piemonte Sydtyrol & Trentino Alto Adige Umbrien Veneto Kort over Italien
Hämtar innehåll

Villa Carlotta är en stor fin villa med tillhörande park som uppfördes i slutet av 1700-talet av den milanesiske greven Giorgio Clerici.

Hitta hotell eller semesterbostad
Vart vill du resa?
När vill du resa?
Hur många personer?
 

År 1801 blev villan övertagen av politikern Gian Battista Sommariva. Därefter kom villan till att få stor betydelse i konstens värld då den närmast blev omgjord till ett ”konsttempel” med verk från 1900-talet av bl.a. den italienske skulptören Canova, den danska bildhuggaren Thorvaldsen, den italienske konstnären Hayez. Tavlan ”L´Ultimo bacio di Romeo og Guilietta” (Romeo och Julias sista kyss) är bara ett av de verk som finns i villan. År 1843 blev villan sålt vidare till Prinsessan Marianne av hertigdömmet Nassau, som gav den i bröllopsgåva till sin dotter Carlotta – därav namnet Villa Carlotta.

Villan är idag ett vackert museum fyllt med konstverk, fina dekorationer och antika möbler. Här kan man bland annat se Hayez rum, Prinsessan Carlottas sovrum och Georg II:s rum.

Villan ligger vackert mellan Comosjön och bergen med utsikt mot Bellaggio-halvön. Den vackra och stora parken är prydd av skulpturer, fontäner, stigar och blomsterrabatter med mer än 150 olika plantarter. Här finner man en bambuträdgård, århundrade gamla cederträd, tropiska plantor, en stenträdgård, ett mindre lantbruksmuseum och mycket annat. Parken är öppen mot betalning från mars till oktober

ferieboliger
Tab 6
Tab 5

Populärt i Lombardiet

Hotel San Pietro

Limone sul Garda

Hotel San Pietro ligger på en av de bästa utsiktspunkterna över Limone sul Garda. Här finner du gott om plats till dig och din bättre hälft. Ni kan bada i poolen, sola, njuta av god mat i restaurangen eller traska ner längs sluttningen till stadens centrum.

Residence Porto Letizia

Porlezza

Residence Porto Letizia är ett semestercenter som framstår som en liten landsby med både sjöstrand, pool, restaurang, park och stort utbud av aktiviteter för stora och små. Här finns gott om plats och nöje för hela familjen.

Hotel Asnigo

Cernobbio

Hotel Asnigo ligger uppe ovanför staden Cernobbio och lockar dig med ett fint hotell i jugendstil med panoramisk pool och restaurangterrass. Hotellet är perfekt för er som reser utan utan barn.

Bokning Favoriter0 Inspiration Resmål
SEK Byt valuta Byt språk