Vart vill du resa?
Loading
När vill du resa?
Hur många personer?
 
Vuxna
Barn
Flera sökmöjligheter
0
Hämtar innehåll

Tignale är namnet på det område som ligger högt över Gardasjöns västliga sida strax norr om Gargnano. Därifrån har man en otrolig utsikt över sjön och mot Monte Baldo som är namnet på berget på den östra sidan av sjön.

Byn härstammar från 1900 talet och var i många år avskiljt från byarna runt Gardasjön. Byns invånare levde av att idka handel med olivolja, vin och trä som de bytte till andra varor. Under 1960- talet blev byn upptäckt och sedan dess kommer det varje år folk till byn för att beundra den storslående utsikt och natur som där finns.

Från Tignale har man möjligheter för många vackra utflykter över bergen till Ledrosjön och till Tremosine som är ett annat härligt område lite mer norr ut.

Tignale är ett härligt och fridlyst område men man ska inte bo här om man har tänkt att göra många utflykter till Verona och Venedig för då blir bilfärden mycket lång då det endast går en väg fram och tillbaka. Hit åker man om man vill njuta av den storslående utsikten och för att bo i de sydligaste delarna av Dolomiterna.

I Tignale finns inköpsmöjligheter i de små lokala butikerna och där finns även ett mindre antal restauranger: för större inköp ska man ner till byarna vid sjön som Limone och Gargano.

Toscana Sardinien Sicilien Abruzzo Aosta Apulien Basilicata Kalabrien Campania Emilia-Romagna Friuli Lazio Ligurien Lombardiet Marche Molise Piemonte Sydtyrol & Trentino Alto Adige Umbrien Veneto Karta över Italien
 
 

Populärt i Lombardiet

search map