Vart vill du resa?
Loading
När vill du resa?
Hur många personer?
 
Vuxna
Barn
Flera sökmöjligheter
0
Hämtar innehåll

Desenzano är en charmerande, levande stad med antika rötter, byggt på en före detta förhistorisk landsby. Den bjuder på en del intressanta monument från olika historiska perioder, här finner du bland annat efterlämningar från bland annat Romartiden men även från andra fascinernade epoker. Staden ligger i den sydligaste änden av Gardasjön och har ett behagligt klimat året om.

Desenzano betraktas som Gardasjöns huvudstad. Detta dels beroende av stadens storlek (ca 25.000 invånare) dels tack vare dess läge som gör att man enkelt tar sig runt i området. Det avgår tåg härifrån till bland annat Milano, Verona och Venedig, buss till destinationer i Trentino och Veneto. Dessutom finns det en färja som går till städer runt om hela sjön mankommer även lätt ut på motorvägen A4.

Toscana Sardinien Sicilien Abruzzo Aosta Apulien Basilicata Kalabrien Campania Emilia-Romagna Friuli Lazio Ligurien Lombardiet Marche Molise Piemonte Sydtyrol & Trentino Alto Adige Umbrien Veneto Karta över Italien

Utöver den trevliga hamnen och det söta historiska centrum, finns här också en lång sjöpromenad, en lustbåtshamn samt en brygga för de många turbåtarna som seglar i sjön. Staden erbjuder ett stort urval av restauranger och trevliga barer, flera biografer, diskotek, shopping och ställen med cykeluthyrning med mera...

Den första söndagen i varje månad så hålls en marknad med antikviteter, man håller även en vanlig marknad längst huvudvägen i staden varje tisdag var man kan finna allt och lite till.

 
 

Populärt i Lombardiet

search map