Vart vill du resa?
Loading
När vill du resa?
Hur många personer?
 
Vuxna
Barn
Flera sökmöjligheter
0
Hämtar innehåll

Recco ligger i det mycket natursköna området vid Monte Portofino Naturpark endast ca 20 km från Genova med det berömda akvariet och en av Europas bäst bevarade historiska stadskärnor.

Toscana Sardinien Sicilien Abruzzo Aosta Apulien Basilicata Kalabrien Campania Emilia-Romagna Friuli Lazio Ligurien Lombardiet Marche Molise Piemonte Sydtyrol & Trentino Alto Adige Umbrien Veneto Karta över Italien

Recco och närområdet

Även om Recco ligger granne med de mycket populära och fashionabla badorterna Santa Margherita Ligure, Portofino och Camogli, så är denna ort kanske mer en kustby där italienarna själva bor - vilket den mycket sparsamma mängd hotell vittnar om. Det finns tågstation i Recco, och man tar sig lätt till både Cinque Terre Nationalpark och till resten av Ligurien därifrån. Från Recco går det också en viktig huvudled (SP333) till inlandet mot de liguriska Appenninerna, där det finns goda chanser att hitta små autentiska byar med lokala matställen. Apropå det kulinariska så är Recco mycket känt för sin oemotståndliga version av den liguriska focaccian, Focaccia di Recco, som är en tunn version med inbakad crescenza-ost (påminner om stracchino).

Stranden

Recco har en ganska fin strand (blandning av sand och småsten) och byn samlingspunkt är utan tvekan den stora kommunala poolen som ligger på stranden.

 
 

Rekommendationer till dig

Residence Le Terrazze

Portovenere, Ligurien

Villa Giada

Imperia, Ligurien

Hotel Porto Roca

Monterosso, Ligurien

Populärt i Ligurien

Locanda del Borgo

Sestri Levante

Locanda Il Senatore

Fiascherino di Lerici

Casa Santi

Pietra Ligure

search map