Vart vill du resa?
Loading
När vill du resa?
Hur många personer?
 
Vuxna
Barn
Flera sökmöjligheter
0
Hämtar innehåll

Pietra Ligure finner man på den västliga sidan av den italienska rivieran, mellan Savona och Imperia. Alla tiders för en perfekt familjesemester! Sköna stränder och en härlig stämning om kvällen. I Pietra Ligures stämningsfulla centrum finner man mysiga torg, restauranger, butiker och marknader.

En riktig semesterort

Staden är en riktig semesterort med stort urval av nöjen. Förutom alla de aktiviteter på sandstränderna (såsom surfskola och dykning/snorkling), finns det även sporthallar, tennisbanor, fotbollplaner och en mängd pooler i staden. Stranden är av sand men var uppmärksam på att det är småsten första biten när man ska ut och bada. Många av de lokala invånarna föredrar att bada vid den lilla betalningsstranden som heter Bagni Pucci. Den finner man framför den gamla stadsdelen och erbjuder bra med plats men är även något dyrare än andra stränder i området.

Toscana Sardinien Sicilien Abruzzo Aosta Apulien Basilicata Kalabrien Campania Emilia-Romagna Friuli Lazio Ligurien Lombardiet Marche Molise Piemonte Sydtyrol & Trentino Alto Adige Umbrien Veneto Karta över Italien

Marknad och transport

Har man lust att uppleva en typisk italiensk marknad kan man varje lördag året runt ta förbi den stora vackra torgplatsen vid kyrkan; Piazza San Nicolò (i den gamla stadsdelen) eller de långa gatan Viale della Repubblica som ligger i utkanten av staden.
I staden finns det en tågstation. Kommer man med bil så går motorväg (A10) ända fram till Pietra Ligure. Närmaste flygplats ligger i Genova men även Milanos och Torinos flygplatser ligger inom rimliga avstånd.

 
 

Populärt i Ligurien

Locanda Il Senatore

Fiascherino di Lerici

Hotel Leopold

Moneglia

Locanda del Borgo

Sestri Levante

search map