Vart vill du resa?
Loading
När vill du resa?
Hur många personer?
 
Vuxna
Barn
Flera sökmöjligheter
0
Hämtar innehåll

Montemarcello ligger på toppen av Caprioneberget varifrån man har en vacker utsikt över Spezia bukten, floden Magras och den toscanska kusten från Carrara till Viareggio.

Staden har fått sitt namn efter den romerska konsulen Claudio Marcello som erövrade detta område åt Rom år 155 f. Kr. Staden har än idag en typisk fyrkantig romersk stadsplan med smala gator som korsar varandra med 9 graders vinkel. Runt om staden finns det ruiner av de stadsmurar som blev byggt på 1400-talet. I den nordliga delen av staden finns ett stort torn som blev byggt för att försvara staden och på den sydliga delen ligger ännu resterna av en militär fästning som användes så sent som under 2:a Världskriget.

Toscana Sardinien Sicilien Abruzzo Aosta Apulien Basilicata Kalabrien Campania Emilia-Romagna Friuli Lazio Ligurien Lombardiet Marche Molise Piemonte Sydtyrol & Trentino Alto Adige Umbrien Veneto Karta över Italien

Nära staden finns två små strandlaguner som man kan nå havsvägen eller via vandringstigarna som utgår från Montemarcello. Den ena är Punta Corvo som är klassad som en av Italiens 20 vackraste stränder medan den andra som är lite mindre heter Punta Bianca.

 
 

Populärt i Ligurien

Residence Orchidea

Pietra Ligure

Hotel Leopold

Moneglia

Villa Giada

Imperia

search map