Vart vill du resa?
Loading
När vill du resa?
Hur många personer?
 
Vuxna
Barn
Flera sökmöjligheter
0
Hämtar innehåll

Manarola är en de totalt fem spännande byarna längs med Cinque Terre kusten. De ligger som pärlor på ett band och förbinds med tåg, med båt och med vandringsleder.

Toscana Sardinien Sicilien Abruzzo Aosta Apulien Basilicata Kalabrien Campania Emilia-Romagna Friuli Lazio Ligurien Lombardiet Marche Molise Piemonte Sydtyrol & Trentino Alto Adige Umbrien Veneto Karta över Italien

Se byarna till fots

Den mest populära av turerna och samtidigt den kortaste, förbinder byarna Manarola och Riomaggiore, som är den sydligaste av de 5 byarna. Vandringsleden heter "Via dell´amore", som betyder kärlekens stig och det tar bara ca. 20 min att gå sträckan. Har man behov för en svalkande dryck finns det en liten bar längs med vägen var man kan stanna och njuta av utsikten in mot Manarola. Notera att "Via dell'Amore" för närvarande är stängd på obestämd tid pga. jordskred.

Hoppa i från klipporna

Många väljer också att ta badkläderna med för det finns många små stigar som leder ner till klipporna var man kan bada i stort sett ostört och har man barn med så är det som upplagt att ta med ett litet fiskespö eller fiskenät. Byn ligger precis som de övriga andra Cinque Terre byarna som klistrat på klipporna och det är i stort sett bara en enda gata, nämligen huvudgatan som leder ner till den lilla båtplatsen. En riktig hamn har det inte varit möjligt att anlägga, varför alla små fiskebåtar ligger uppdragna på land.

Det är vackrare till havs...

Ifall man ska segla till och från Manarola, vilket varmt kan rekommenderas, så fungerar detta endast vid bra väder, nästintill vindstilla då de små turbåtarna lägger till vid tillfälliga landbryggor och inte någon riktig kaj.

Lokal vandringstur

Om man vill vandra lite för att njuta av den fina utsikten men inte har lust att ge sig ut på en av de längre och mer krävande turerna, eller har småbarn med, så kan vi rekommendera en liten lokal tur i Manarola. Turen går längs en stig bakom kyrkan och följer runt byn längs den nordvästliga sluttningen som bjuder på en fantastisk utsikt över havet och hela Manarola. Turen "Manarola runt" tar ca 20 min.

 
 

Populärt i Ligurien

Locanda del Borgo

Sestri Levante

Residence sul Borgo

Finale Ligure

Hotel Leopold

Moneglia

search map