Vart vill du resa?
Loading
När vill du resa?
Hur många personer?
 
Vuxna
Barn
Flera sökmöjligheter
0
Hämtar innehåll

Levanto ligger på den östliga delen av den italienska rivieran och är en naturlig utgångspunkt för besök i naturparken Le Cinque Terre. Staden präglas av medeltiden tack vare den gamla borgen från 1200-talet, den gamla stadsmuren, klocktornet, rådhuset, de många kyrkorna som t.ex. Sankt Andreakyrkan från 1226 eller de två kyrkorna San Nicolo och San Siro som härstammar från 1000-talet.

Staden har existerat ända sen innan romartiden och dess namn Levanto betyder ”stället där solen reser sig”. Staden styrdes av familjen Malaspina fram till 1140. Under 1211 hamnade man under republiken Genova. Under Genova hade staden fram till 1797 status som frikommun och levde av varuhandel över havet.

Toscana Sardinien Sicilien Abruzzo Aosta Apulien Basilicata Kalabrien Campania Emilia-Romagna Friuli Lazio Ligurien Lombardiet Marche Molise Piemonte Sydtyrol & Trentino Alto Adige Umbrien Veneto Karta över Italien

Tack vare Levantos geografiska placering och härliga strand har staden upplevt en stark utveckling efter andra världskriget som eftertraktad sommarsemester destination. Stadens centrum är under högsäsongen stängd för all biltraffik. Om man själv kör till Levanto är det en god idé att hyra ett hus i utkanten av centrum. Till de som önskar kommer med tåg ligger stationen i närheten av centrum. Tåget är dessutom ett utmärkt transportmedel för dessa trakter. Man kan nämligen ta tåget för besök i Le Cinque Terre, La Spezia och Genova. Staden är en av de karakteristiska ställena längs med den östliga rivieran och är dessutom ett trevligt resmål för barnfamiljer.

Gångtunnel till Bonassola

Omkring år 2010 blev Bonassola och Levanto eniga om att öppna den nerlagda tunnel, som binder samman de två städerna. Det betyder, att man idag kan vandra eller cykla mellan de två städerna utan att behöva gå upp och ner för berg efter berg. Gångtunneln, öppnar sig på ett par ställen mot havet, är upplyst och videoövervakad. Tunneln är en succé både bland lokalbefolkning och bland turister.

 
 

Populärt i Ligurien

Hotel Leopold

Moneglia

Locanda del Borgo

Sestri Levante

Casa Santi

Pietra Ligure

search map