Vart vill du resa?
Loading
När vill du resa?
Hur många personer?
 
Vuxna
Barn
Flera sökmöjligheter
0
Hämtar innehåll

La Spezia är en av Italiens största hamnstäder och med sitt läge på gränsen mellan Ligurien och Toscana utgör La Spezia en strategis position för att utforska båda dessa regionerna.

På kort tid tar man sig till de pittoreska små Cinque Terre byarna och till Nordtoscanas underbara sandstränder och exklusiva strandorter samt de stora kulturella städerna Pisa, Lucca och Genova som alla ligger på nära avstånd.

Toscana Sardinien Sicilien Abruzzo Aosta Apulien Basilicata Kalabrien Campania Emilia-Romagna Friuli Lazio Ligurien Lombardiet Marche Molise Piemonte Sydtyrol & Trentino Alto Adige Umbrien Veneto Karta över Italien

La Spezia är i sig en spännande upplevelse. Man kan kalla den en liten stad eller stor provinsby. De flesta turister har staden som bas för besök i Le Cinque Terre och den Liguriska rivieran. Man ska dock inte glömma att staden i själv har en skön atmosfär och bjuder på spännande sevärdigheter. Från den stor och breda hamnpromenaden kan man följa hamlivet och se på de många skepp och båtar som lägger till här.

Längst hamn promenaden finner man en fin park var man kan promenera.Via del Prione är den livligaste gatan i La Spezia. Denna gågata har ett stort utbud av butiker och här är var man kan se lokalborna gå runt. Här finns det alla tänkbara möjligheter för inköp, kulturutbud, stortutbud av aktiviter på alla dygnets timmar och naturligtvis goda badmöjligheter.

 
 

Populärt i Ligurien

Locanda del Borgo

Sestri Levante

Casa Santi

Pietra Ligure

search map