Vart vill du resa?
Loading
När vill du resa?
Hur många personer?
 
Vuxna
Barn
Flera sökmöjligheter
0
Hämtar innehåll

Den fina sandstranden är en av de längsta och bredaste i Ligurien och längs med stranden står det rader av ståtliga palmer. På själva strandpromenaden finns ett stort utbud av restauranger, barer samt andra nöjen.

Toscana Sardinien Sicilien Abruzzo Aosta Apulien Basilicata Kalabrien Campania Emilia-Romagna Friuli Lazio Ligurien Lombardiet Marche Molise Piemonte Sydtyrol & Trentino Alto Adige Umbrien Veneto Karta över Italien

Sand och palmer i långa banor

Det milda och stabila klimatet har gjort detta område till en av pärlorna på den italienska rivieran och är ett perfekt ställe för semester i ett paradis av konst, kultur, sport och natur vilket många turister och besökare blir överaskade över. Dessutom finns här de finaste och bredaste ständerna i Ligurien som präglas av höga palmer. På själva strandpromenaden finns ett stort utbud av restauranger, barer och annan underhållning. I Finale Ligure finns även ett ställe för de som är passionerade bergsklättrare och många cyklister tar sig även hit då det finns många bra cykelvägar.

Tre olika stadsdelar

Staden är sammansatt av tre mindre städer: Finale Ligure (även kallas Finalmarina), Finale Pia och Finalborgo, där det två första ligger precis vid vattnet. Här finns det utmärkta möjligheter både att promenera omkring bland de små livliga gränderna och kika i de små affärerna, eller ligga på nån av de fina stränderna. Finalborgo ligger lite längre inåt landet (ca. 1,5 km från kusten), och erbjuder i sin tur den mysiga atmosfären som är så typiskt för en äldre stad. Får man lust till fler upplevelser kan man besöka kuststaden Noli som ligger små 7 km bort (mot Genova). Noli är med på listan över Italiens vackraste medeltidsstäder - I Borghi più Belli - och är verkligen värd ett besök. Bara bilturen dit är helt fantastiskt vacker då den går via den dramatiska kustvägen. Får man lust till ett dopp i havet erbjuder Noli även en fin sandstrand.

 
 

Rekommendationer till dig

Villa Giada

Imperia, Ligurien

Residence Orchidea

Diano Marina, Ligurien

Residence Le Terrazze

Portovenere, Ligurien

Populärt i Ligurien

Locanda Il Senatore

Fiascherino di Lerici

Locanda del Borgo

Sestri Levante

Hotel Leopold

Moneglia

search map