Endast boende
Flyg + boende
Loading
Loading
Vuxna
Barn
Ålder på barn
Rum / lägenhet 1
Ålder på barn
Fler sökmöjligheter
0
Hämtar innehåll

Den 3:e vulkanska sjön i Lazio region är ett naturreservat med urgamla skogar av bok- , kastanje -och ekträd samt ett mossområde med ett väldigt rikt fågelliv. Den ligger mitt i Cimini bergkomplex med Monte Cimino som den äldsta vulkan och är den högst belägna av de italienska sjöarna (510 m).

Sjön har ett konstgjort avlopp som etruskerna grävde i tuffsten och som gjorde vattennivån lägre så att den norra delen av sjön blev väldigt fruktbar samt att Monte Venere (837 m), som ursprungligen var en ö på sjön, blev till ett förberg medan sjöns yta blev mindre. Den konstgjorda tunneln grävdes ner under sjöns nivå och efter ca. 100 m. dyker den upp på andra sidan av kullen. Den blev restaurerad under 1500-talet av Farnese familjen och sist i år 2001.

Toscana Sardinien Sicilien Abruzzo Aosta Apulien Basilicata Kalabrien Campania Emilia-Romagna Friuli Lazio Ligurien Lombardiet Marche Molise Piemonte Sydtyrol & Trentino Alto Adige Umbrien Veneto Karta över Italien

Många arkeologiska rester har hittats runt omkring Vicosjön, då området har dragit till sig människor sedan förhistorien och har charmerat både etruskerna och romarna.

Läs mer om Vicosjön

Dölj texten
 
 

Populärt i Lazio

search map