Vart vill du resa?
Loading
När vill du resa?
Hur många personer?
 
Vuxna
Barn
Flera sökmöjligheter
0
Hämtar innehåll

Staden ligger på 100 m.ö.h och har än idag kvar sin mur från Medeltiden. Genom en byport kommer man till stadens torg var man finner Tempelriddarnas torn med sin något annorlunda klocka.Klockan har endast 6 tal och en visare som endast går runt 4 gånger på 24 timmar och klockslagen slås av en hammare på en klocka.

Palaset som idag är stadens rådhus byggdes på 1300-talet och tillhörde Caetani familjen och i tornet på palatset finns en permanent utställning om Homo Sapiens och deras liv. Utställningen rymmer dessutom Neas kranium som man fann i en grotta i området, ett område som har varit bebott sedan förhistorisk tid. Stadens torg är en mötesplats för stadens invånare när de vill samtala över en apretivo eller en glass, detta har de för vana att göra även vid den trevliga hamnen var eleganta butiker ligger sida med restauranger och glassbarer. Från stadens torg kan man gå längst Corso´n med de många affärerna till en panoramisk terrass var ifrån man har utsikt över hela kusträckan med det blå havet framför sig och den gröna vegetationen bakom.

Toscana Sardinien Sicilien Abruzzo Aosta Apulien Basilicata Kalabrien Campania Emilia-Romagna Friuli Lazio Ligurien Lombardiet Marche Molise Piemonte Sydtyrol & Trentino Alto Adige Umbrien Veneto Karta över Italien

Från San Felice Circeo är det följande avstånd: Rom 103 km, Anzio 70 km, Terracina 17 km, Gaeta 50 km och Sperlonga 35 km.

 
 

Populärt i Lazio

search map