Vart vill du resa?
Loading
När vill du resa?
Hur många personer?
 
Vuxna
Barn
Flera sökmöjligheter
0
Hämtar innehåll

Världens största landsby

Det finns ingen annan italiensk stad som kan konkurrera med Rom när det gäller trofasta besökare. Man besöker det kulturella Florens, det romantiska Venezia, Sicilianarnas Palermo osv., men man återvänder tillbaka till Rom gång på gång. Det beror inte bara på stadens stora kulturarv, men också dess charm och folklighet som på ett spännande vis lever sida om sida med huvudstadens enkelhet och lyx. Rom besöker du året runt, men oavsett hur många gånger der sker kommer du ständigt upptäcka nya sidor av staden..., och återuppleva de gamla kända sidorna.

Toscana Sardinien Sicilien Abruzzo Aosta Apulien Basilicata Kalabrien Campania Emilia-Romagna Friuli Lazio Ligurien Lombardiet Marche Molise Piemonte Sydtyrol & Trentino Alto Adige Umbrien Veneto Karta över Italien

Hotell eller lägenhet i Rom

Hos In-Italia kan du välja bland ett stort urval av hotell, lägenheter och semesterbostäder i Rom. Alla noga utvalda, besökta och kontrollerade regelbundet av våra resekonsulenter. Oavsett om du väljer hotell eller lägenhet har vi ett urval av boende i de centrala delarna av Rom så du kan få exakt den bas du vill. Vi hjälper dig med råd och vägledning om de olika stadsdelar i Rom, som alla har sina egna egenskaper och kvaliteter.

De flesta av våra lägenheter i Rom ligger i hjärtat av stadens historiska centrum, nära till kända och sevärda platser som torgen Campo de 'Fiori och Piazza Navona samt Fontana di Trevi och Spanska trappan. Bor du här kan du komma runt till det mesta till fots. Om du vill uppleva det populära och pittoreska Trastevere kvarteret samt den genuina universitetsstadsdelen San Lorenzo eller området runt Peterskyrkan och Vatikanen så erbjuder vi flera fina möjligheter. Alla dessa stadsdelar har också bra förbindelser till stadens historiska centrum med kollektivtrafik.

Att bo i en lägenhet erbjuder fler friheter och möjligheter än ett hotellrum. Här har du möjlighet att själv trolla i köket med godsaker som köpts på den lokala marknaden, avgöra när frukosten ska serveras/ätas och i allmänhet ha bättre plats invändigt och t.ex. en soffa att slappa på i uppehållsrummet efter en lång dag på Roms gator och torg. När du bor i en lägenhet bör du naturligtvis vara medveten om att det inte finns något reception eller personal dygnet runt. Dock finns vår lokala agent endast ett telefonsamtal bort precis som vi finns som back-up här hemma. En vistelse i lägenhet ger även en känsla av att bo som en lokalinvånare i Rom - på gott och ont.

Var ska man börja?

Rom är så full av praktfulla byggnader, museum, monument och kyrkor att varken en vecka eller två räcker för att besöka endast de största sevärdheterna. Besöker du Rom för första gången gör du rätt i att orientera dig på förhand och lägga en plan för vistelsen, ev. med utgångspunkt i det hotell eller den semesterlägenhet du har bokat.

Vill du försöka hinna lite av allt eller vill du fokusera på bestämda tema? Vill du koncentrera dig om det kristna Rom med Vatikanstaten (Peterskyrkan, Castel Sant'Angelo och De Vatikanska Museerna), eller föredrar du de många arv från antikens Rom såsom Colosseum, Pantheon, Forum Romanum och mycket mer? Är du kanske mer intresserad i shopping i de exklusiva butikerna i området runt Den Spanska Trappan, eller får du mer ut av att släntra runt i de pittoreska och folkliga kvarteren som Monti och Celio? Rom kan allt, det är bara att välja.

Ett par område i Rom

Roms historiska centrum

Roms historiska centrum är mycket stort och antalet sevärdheter är många. Huvudgatan i Rom heter il Corso och sträcker sig från Piazza Venezia till Piazza del Popolo. Vid Piazza Venezia hittar man Forum Romanum och Campidoglio, Roms rådhus och lite längre bort Colosseum. På andra sidan vid Piazza del Popolo ligger Borgheseparken. Står man på Piazza Venezia och går ner mot il Corso har man på vänster sida först Pantheon på Piazza della Rotonda följt av Piazza Navona, Campo dei Fiori och Piazza Farnese samt på höger sida ligger Trevi fontänen och den Spanska Trappan. Är man ute efter shopping och fashionabla butiker är det på il Corso och området kring den Spanska Trappan som gäller.

San Lorenzo-kvarteret

San Lorenzo-kvarteret i Rom var och är till stor del fortfarande ett arbetarkvarter, men även de studerandes högsäte eftersom universitetet ligger här. San Lorenzo är ett livligt kvarter med bl.a. daglig marknad, små trevliga gator och massor av billiga restauranger och pizzerior. Man upplever verkligen den romerska vardagen här. Området blev skadat under andra världskriget och om man vill få en känsla av ställets historia och atmosfär kan man läsa Elsa Morantes fantastiska verk "Historien" som utspelar sig här..
Kvarterets enda riktiga sevärdhet är kyrkogården Verano som är enorm men mycket vacker. De flesta gravstenar är utsmyckade på ett personligt (och lite pompöst) sätt att man - trots ställets funktion - får en känsla av liv och kärlek.

Trastevere

Trastevere ligger på den västra sidan av Tibern ("Tevere" med betoningen på första stavelsen) och är vad man skulle kunna kalla Roms latinkvarter. Det gamla Trastevere är nästan bilfritt och man kan i lugn och ro gå runt bland de små gator och mysiga platser. Stadsdelen är mycket livlig och fullt av cafeér och restauranger. Bakom Trastevere ligger Giannicolò höjden. Härifrån har man bra utsikt över Rom och hit flyr romarna själva när de vill ha lite lugn och ro. Bakom Giannicolò höjden ligger Villa Doria Pamphili som är en stor grön park dit många flyr ifrån det tempofyllda Rom. Strax syd om Trastevere ligger den enorma Porta Portese marknaden där man söndag förmiddag kan finna allt mellan himmel och jord.

Vatikanen

Vatikanen ligger på den västliga sidan av Tibern mycket nära Castel Sant'Angelo. Själva Vatikanstaten med den pampiga Via Della Conciliazione som är anlagd av Mussolini samt Peters platsen med den vackra Basilikan San Pietro är värd ett besök. Till höger om platsen kan man besöka de imponerande Vatikanmuseerna där man skulle kunna få flera dagar att gå.

EUR

Stadsdelen EUR som ligger söder om Roms centrum blev anlagd av Mussolini och symmetrin och de exakta vinklarna i stadsdelen är karakteristiska för perioden. Idag är EUR bl.a. på grund av sina många gröna områden ett populärt bostadsområde. Man kan säga att den är en oas mitt i storstaden. För att komma till EUR från centrum passerar man stadsdelen Ostiense med kyrkan San Paolo Fuori le Mura. Från stationen i Ostiense kan man ta tåget till Roms hamnby Ostia. Här kan man besöka Ostia Antica med fantastiska rester från antikens Rom eller ligga på stranden vid Lido di Ostia.

Parioli

Parioli-kvarteret är det gröna och rika Rom. Här ligger den stora Borghese parken som alltid är full av människor som promenerar, ror på sjön, åker rullskridskor eller bara äter en glass. I parken ligger det intressanta men något slitna etruskmuseet Villa Giulia, museet för modern konst och det fantastiska Galleria Borghese. I Parioli-kvarteret ligger också den stora parken Villa Ada och mellan dessa parker går det stora alleér med vackra byggnader där de rika romarna bor.

Esquilino

Esquilino-kvarteret ligger längs med station Terminis vänstra sida. Här ligger den berömda kyrkan Santa Maria Maggiore och Piazza Vittorio Emanuele med den stora dagliga marknaden. En del av området är ett typiskt staionskvarter med allt från hotell, prostituerade och ficktjuvar. Kommer man bara lite bort från stationen blir det genast bättre med hyfsade bostadskvarter. I utkanten av kvarteret mot söder ligger en annan berömd kyrka nämligen San Giovanni in Laterano med dess fantastiska statyer på huvudfasaden över ingången. Framför den ligger kyrkan la Scala Santa med den heliga trappan som bestigs på knä som botsvandring. Bakom kyrkan går en gammal stadsmur och på andra sidan muren finns det ett bra butiksområde och längs själva muren en klädmarknad.

Resor till Rom

Man säger "att alla vägar bär till Rom", men verkligheten är något annorlunda. Visst, om du kör över Öresundsbron och fortsätter genom Danmark och ner genom Tyskland så kommer du faktiskt direkt till Rom, men föredrar du luftrummet framför Autobahn, så ska du ta flyget till en av Roms två internationella flygplatser, Ciampino och Fiumicino. Den senare är den i särklass största av de två och ligger vid kusten, medan Ciampino ligger strax söder om Rom och företrädesvis får flyg från lågprisflygbolag som. Ryanair. Flygplatsernas placering nära centrum gör din resa till Rom bekväm, då du kan vara vid ditt hotell eller semesterlägenhet i centrum inom en halvtimmes tid. Trafiken av gäster in och ut ur Rom är häftig, men allt glider för det mesta smidigt och det finns tillgång till olika former av kollektivtrafik strax utanför terminalerna, utan att det är nödvändigt att boka något i förväg.

 
 

Rekommendationer till dig

Dimora Giulia

Rom, Lazio

Terrazza Oca

Rom, Lazio

search map