Vart vill du resa?
Loading
När vill du resa?
Hur många personer?
 
Vuxna
Barn
Flera sökmöjligheter
0
Hämtar innehåll

Pastena känns som ett isolerat bergsamhälle där den ligger på toppen av en kulle omgivet av berg på tre sidor och en öppen slätt på den sista. Pastena ligger ca. 90 km sydöst om Rom i provinsen Frosinone och regionen Lazio. Det är endast ca. 10 km till motorvägsavfarten (Rom - Napoli) och ca. 30 km till kusten där det är mest upplagt att besöka staden Sperlonga med sitt vitkalkade, historiska centrum på en klippavstats och inte minst de långa vita sandstränderna på båda sidor om staden.

Kommunen Pastena består av endast 1.600 invånare där de flesta bor i själva landsbyn Pastena som ligger på toppen av en kulle. Det är en liten mysig by med gator och gränder, en barokkyrka och få turister. Utanför staden (ca. 5 km) finner man Pastena-grottorna som är öppna för besökande och som grundades år 1926 av Carlo Franchetti.

Toscana Sardinien Sicilien Abruzzo Aosta Apulien Basilicata Kalabrien Campania Emilia-Romagna Friuli Lazio Ligurien Lombardiet Marche Molise Piemonte Sydtyrol & Trentino Alto Adige Umbrien Veneto Karta över Italien
 
 

Populärt i Lazio

search map