Vart vill du resa?
Loading
När vill du resa?
Hur många personer?
 
Vuxna
Barn
Flera sökmöjligheter
0
Hämtar innehåll

Fiumicino flygplats är Italiens största flygplats och en av Roms internationella flygplatser. Den ligger 34 km från Roms centrum och det finns bra tågförbindelser till staden, t.ex. både till Termini centralstation och till tågstationen Trastevere som ligger lite söder om centrum. Flygplatsen officiella namn på italienska är Aeroporto Leonardo da Vinci di Fiumicino.

Ett uppehåll i Fiumicino kan rekommenderas i förbindelse med sen ankomst eller tidig avresa med flyg, så man är nära flygplatsen och inte riskerar att sitta fast i motorvägskön eller i ett försenat tåg.

Toscana Sardinien Sicilien Abruzzo Aosta Apulien Basilicata Kalabrien Campania Emilia-Romagna Friuli Lazio Ligurien Lombardiet Marche Molise Piemonte Sydtyrol & Trentino Alto Adige Umbrien Veneto Karta över Italien

Nära flygplatsen ligger själva staden och fiskeläget Fiumicino som är byggt upp omkring en förgrening till Tibern. Staden är ganska trevlig och har många goda fiskerestauranger. Den ligger ut till det Tyrrhenska Hav och har en fin svart (järnhaltig) sandstrand som under sommarmånaderna är väldigt populär bland romarna.

På sommaren avgår det färjor från Fiumicino till Sardinien.

 
 

Rekommendationer till dig

Relais Villa d'Assio

Colli sul Velino, Lazio

Florenza Residence

Sperlonga, Lazio

Populärt i Lazio

search map