Semesterbostäder & hotell i Civita Castellana

Fortezza Sangallo
 
Vart vill du resa?
Loading
När vill du resa?
Hur många personer?
 
Vuxna
Barn
Flera sökmöjligheter
0
Hämtar innehåll

Staden kallades tidigare Falerii Veteres och dess invånare talade ett språk som liknade romersk latin. Staden blev erövrad av romarna i 241. e.Kr. och en annan stad grundades med namnet Falerii Novi. Senare bodde folk dock mest i den tidigare Falerii Veteres som var enklare att försvara då den hade en mer strategisk placering och under medeltiden hade fått en fästning.

Staden är idag en av de få städer som ligger på resterna av en etruskisk stad. Civita Castellana har varit känd i många århundraden för sin lantbruks-, ost- och terracottaproduktion.

Toscana Sardinien Sicilien Abruzzo Aosta Apulien Basilicata Kalabrien Campania Emilia-Romagna Friuli Lazio Ligurien Lombardiet Marche Molise Piemonte Sydtyrol & Trentino Alto Adige Umbrien Veneto Karta över Italien

Värt att besöka: - Fortezza Sangallo, en fästning som idag huserar Museo dell’Agro Falisco var de arkeologiska fynd från området är utställda (stängt på måndagar). - Falerii Novi (gratis inträde): ruinerna av byn är fullt tillgängliga för offentligheten och man kan ännu se byporten Jupiter som ledde till den inre by samt spår av byns vägar och dess amfiteater.

 
 

Populärt i Lazio

search map