Endast boende
Flyg + boende
Loading
Loading
Vuxna
Barn
Ålder på barn
Rum / lägenhet 1
Ålder på barn
Fler sökmöjligheter
0
Hämtar innehåll

Staden Bolsena ligger vid sjön av samma namn i den norra delen av regionen Lazio: Bolsenasjön. Den runda sjön har ganska få städer som ligger helt ut till sjön, endast grannstäderna Marta och Capodimonte i den södra delen och Bolsena i den norra delen av sjön.

Bolsena har en fin historisk profil med kyrkorna Basilica di Santa Cristina, Chiesa del SS. Salvatore och naturligtvis medeltidsslottet Castello Rocca Monaldeschi di Bolsena. Staden består även av många fina palats och ett historiskt museum för Bolsenasjön. Nere vid sjöbredden finner man en lustbåtshamn och ett litet färjeläge för turer på sjön.

Toscana Sardinien Sicilien Abruzzo Aosta Apulien Basilicata Kalabrien Campania Emilia-Romagna Friuli Lazio Ligurien Lombardiet Marche Molise Piemonte Sydtyrol & Trentino Alto Adige Umbrien Veneto Karta över Italien

Bor man i Bolsena är det upplagt att ta del av de många möjligheter som Bolsenasjön erbjuder: Man kan t.ex. segla på sjön som avgår från Bolsena och ut till öarna Bisentina och Martana (det är sjöns enda två öar). Summa sumarum är det tal om ett skönt område med skogar och böljande kullar och en riktigt bra utgångspunkt för att uppleva det centrala Italien: etruskernas område, regionerna Umbrien (där man kan besöka Orvietos underjordiska stad) och Toscana samt den eviga staden Rom.

Läs mer om Bolsena

Dölj texten
 
 

Populärt i Lazio

search map