Semester
i Rimini

Toscana Sardinien Sicilien Abruzzo Aosta Apulien Basilicata Kalabrien Campania Emilia-Romagna Friuli Lazio Ligurien Lombardiet Marche Molise Piemonte Sydtyrol & Trentino Alto Adige Umbrien Veneto Kort over Italien
Hämtar innehåll

Rimini är idag mest känd som badort med sina långa och breda sandstränder, samt som nöjesstad då det finns ett stort urval av kända discotek. Men staden har faktiskt även en lång historia som man kan uppleva genom att besöka det spännande och trevliga gamla centrum.

Det historiska centrum

Nära stadens tågstation finner man det historiska centrum som präglas av historia, charm och fina tog samt ett hav av butiker, kaféer och restauranger. Här finns dessutom monument från åtskilliga historiska perioder - bland annat Romartiden som är starkt representerat. Är man intresserad av mat och marknader bör man besöka den stora torghallen där färsk fisk säljs till den lokala befolkningen och de få turister som hittar hit. Känner man för en kopp kaffe eller en måltid kan vi varmt rekommendera att man besöker det vackra torget Piazza Tre Martiri där det finns restauranger och glassbar. I detta område är det även möjligt att shoppa oavsett om man är till dyra märkeskläder eller mer ekonomiska klädeskedjor. Från kusten har man ca. 2 km hit och från tågstationen är det omkring hälften så långt. Orkar man inte promendera eller starta bilen så går flera busslinjer hit.

Stranden


Nere vid kusten finner man de flera kilometer långa och härliga sandstränderna som förutom att vara barnvänliga också bjuder på möjligheter som windsurfing, åka vattenskidor och andra vattenaktiviteter. Förutom stränderna finns här ett livligt litet hamnområde, bra shoppingmöjligheter, restauranger och barer samt kända och välbesökta discotek. Rimini är kanske den stad längs Adriatiska havskusten där man finner det livligaste nattlivet. Unga italienare och turister möts här för att festa under helgerna. Nattlivet är i en klass för sig och här händer något hela tiden. Då staden även är populär bland italienarna ska man veta att augusti månad är extremt kaotisk och då nöjer man sig inte med att endast festa om helgerna!

Åker man en bit in i landet finner man många bra matställen. Detta är en av de största och mest kända semesterorterna och italienarna åker själva mycket till Rimini som är mest besökt under augusti månad då högsäsongen når sin topp. Har man sett Fellinis film Amacord som är inspelad i och runt Rimini så lär man känna igen en hel del platser från filmen.

Stränderna är härliga och barnvänliga. Det finns möjlighet att windsurfa, åka vattenskidor mm. Det är inte långt till det vackra landskapet inne i landet och San Marino når man med bil på en timme. Den trevliga universitetsstaden Urbino på höglandet i grannregionen Marche når man på ett par timmar.

Dölj texten
ferieboliger
Images
Video
Tab 5
Tab 4
Tab 5

Populärt i Emilia-Romagna

Hotel Gala Riccione

Riccione

Detta stilrena hotell ligger i en av de mer genuina badorterna på Adriaterkusten. Hotel Gala Riccione har tagit sin utgångspunkt i modern design och god smak så ramarna finns för en skön semester på tu man hand.

Hotel Villa Roncuzzi

San Pancrazio di Russi

Hotel Villa Roncuzzi är fullt av personlighet, avantgarde-design och goda ideèr. Här finner man alltid något nytt att utforska. T.ex. blir man aldrig trött på att njuta av den fina trädgården med den ... fina poolen med loungeområde. Hotellet har en elegans utan dess like. Inomhus finner man både reception, loungeområde med baren Agavi och en vinkällare. Läs mer

Hotel Villa Belfiore

Ostellato

Lantstället Hotel Villa Belfiore bjuder på väldoftande fruktträd, välsorterade trädgårdsland och strålande blomsterbäddar som gör hotellets restaurang självhushållande och ekologisk på många punkter. ... Hotel Villa Belfiore har även en stor pool och ett wellnesscenter som bjuder på bastu, massage och många olika behandlingar. Läs mer

Bokning Favoriter0 Inspiration Resmål
SEK Byt valuta Byt språk