Semester
i Ravenna

Toscana Sardinien Sicilien Abruzzo Aosta Apulien Basilicata Kalabrien Campania Emilia-Romagna Friuli Lazio Ligurien Lombardiet Marche Molise Piemonte Sydtyrol & Trentino Alto Adige Umbrien Veneto Kort over Italien
Hämtar innehåll

Ravenna är en charmig stad som framförallt vänder sig till den historie- och konstintresserade, men den är också värd ett besök om man önskar bo i en levande, fin stad som ändå inte har det kaos som kännetecknar så många andra italienska städer.
Staden ligger endast 10 km från Adriatiska havet där man finner vita sandstränder och inte minst en utmärkt utgångspunkt för utflykter till andra trevliga städer som t.ex. Bologna, Ferrara, Forlí och Imola.

Historien om Ravenna
Staden har existerat i snart 2000 år men blev först riktigt känd da Honorius (kejsare från år 395) valde att flytta det Västromerska Rikets huvudstad från Milano till Ravenna år 402 (huvudstaden för det Västromerska Riket skiftade ofta i perioder allt efter vilket område den gällande kejsaren kom ifrån). Detta skedde på grund av de många plundringar av Rom. Ravenna var enkel att försvara. Öster om staden fanns Adriaterhavet (tiden har fått kusten att dra sig tillbaka) och på de resterande tre sidorna av staden fanns det sumpmarksområden.

Efter Ravenna blev gjort till huvudstad blomstrade den upp. Kyrkor och kapell byggdes. Ravenna blev ett rikt kulturellt centrum och detta kan man fortfarande än idag tydligt se.
Men allting har ett slut och så även det Västromerska Riket. Populärt omtalar man året 476 som året som markerade romarrikets fall. Anledningen är att det detta år skedde ett regeringsskifte och en ikke-romare övertog makten över området Italien. Detta var Odacer som utnämnde sig själv till kung över Italien.
Året 491 började Theoderic att erövra Italien och år 493 var Italien helt under östgoternas dominans. Theoderic bidrog i sin regeringstid från år 493 till 526 också till Ravennas försköning. Flera kyrkor, baptisterier och monument byggdes och man försökte att skapa en västlig motpart till Östromerska riktets huvudstad Konstantinopel.

Då den östromerska kejsaren Justinian år 530 började återta de förlorade landområdena såsom Nordafrika och det tidigare Västromerska riket kom även Ravenna tillbaka under Romariket. Justinian försökte ödelägga alla spår efter östgoterna mest av allt för att goterna följde den arianska riktningen inom kristendommen. Det lyckades dock inte helt så Ravenna bär fortfarande prägel av de många olika perioderna i stadens historia. Justinian byggde en del kyrkor och bidrog därmed också till att Ravenna idag är otroligt rik på Antikens kultursevärdheter.

Ravenna är även idag en mycket viktig stad i regionen och inte minder än 8 monument finns på listan över Unesco´s världsarv. Standen är även känd för sin vackra mosaik, denna konst föddes inte här men har länge haft ett stort inflytande i staden, här finner man olika museum med mosaik konst utställd. Även i kyrkan Sant' Apollinare in Classe som ligger ca. 5 km. från Ravennas centrum , finner man ovan altaret en ett vackert exemplar av mosaik.

Dölj texten
ferieboliger
Images
Video
Tab 5
Tab 4
Tab 5

Populärt i Emilia-Romagna

Residence Cleo

Lido degli Estensi

Residence Cleo ligger vid den lilla hamnen i Lido degli Estensi ca. 600 meter från stranden och ca. 400 meter från stadens trevliga och familjevänliga shopping gata Viale Carducci som kan bet... raktas som stadens centrum. De 37 lägenheterna kan ta upp till 6 personer. De är alla utrustade med aircondition, TV med satellit kanaler (tyska och engelska), safetybox och ett välutrustat kök med diskmaskin, tvättmaskin samt micro. Varje lägenhet har dessutom egen parkering och övertäckt terrass med bord och stolar. Läs mer

Residence Manuela

Riccione

Ifall badsemester och stadsliv står på önskelistan så är Ricione ett upplagt val med sina fina sandstränder. På Residence Manuela bor du med gångavstånd till den fina och barnvänlig sandstranden samt till den livliga huvudgatan Viale Ceccarini.

Villetta Matteoni

Portoverde

Villetta Matteoni ligger i gröna omgivningar ca. 300 meter från den privata stranden och i närheten finns Portoverdes centrum. Lika snabbt som du kan vara en del av den livliga sommarstämningen vid ha... mnen och stranden kan du dra dig tillbaka i lugna omgivningar på uteplatsen till din lägenhet.Läs mer

Bokning Favoriter0 Inspiration Resmål
SEK Byt valuta Byt språk