Semesterbostäder & hotell i Parma

 
Vart vill du resa?
Loading
När vill du resa?
Hur många personer?
 
Vuxna
Barn
Flera sökmöjligheter
0
Hämtar innehåll

En av de många trevliga städerna på den flacka Poslätten. Det är en mellanstor stad med en viss historisk prägel. Inte minst Napoleons hustru Marie Louise, som efter hans död återvände hit, har satt sina spår. Hon såg till att det byggdes vägar och broar, samt öppnade hem för föräldralösa barn och andra sociala instutioner. Hon bidrog även till det galleri som idag finns i Palazzo della Pilotta.

Staden förknippas inte bara med god mat och allmänt välstånd, utan också av vackrat målerier och många medeltida byggnader. Här hittar man även ett av landets främsta operahus och många exklusiva affärer. Det är faktiskt en ren fröjd att gå omkring i det historiska centrum.

Matkulturen från staden är också väldigt känd. Alla känner nog till såväl osten Parmigiano och skinkan Prosciutto di Parma som fått sitt namn efter staden.

Toscana Sardinien Sicilien Abruzzo Aosta Apulien Basilicata Kalabrien Campania Emilia-Romagna Friuli Lazio Ligurien Lombardiet Marche Molise Piemonte Sydtyrol & Trentino Alto Adige Umbrien Veneto Karta över Italien
 
 

Populärt i Emilia-Romagna

search map